search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:40
MENU CLOSE

Μαλακά μπισκότα μήλου για πρωινό ή σνακ

09.10.2020 09:02
e304ce1b740acde799d19707ba4cef2e.png

 

Υλικά

2 αυγά

100 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

350 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 μήλα

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Ενσωματώστε στο μίγμα και το μαλακό βούτυρο, ανακατεύοντας, έως ότου αναμειχθεί καλά με τα άλλα συστατικά. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι με το μπέικιν και αρχίστε να το προσθέτετε λίγο κάθε φορά. Όταν η ζύμη γίνει πιο σφιχτή, συνεχίστε να το δουλεύετε με ένα κουτάλι και προσθέστε όλο το υπόλοιπο αλεύρι, έως ότου το μείγμα να είναι μαλακό. Τώρα προσθέστε τα αποφλοιωμένα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια στη ζύμη και ανακατέψτε καλά με τη βοήθεια του κουταλιού.

Ετοιμάστε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και για να διαμορφώσετε τα μπισκότα, πάρτε μια κουταλιά ζύμης και τοποθετήστε την απευθείας σε αυτό, χωρίς να ανησυχείτε για το σχήμα του. Θέλουμε τα μπισκότα να είναι σε ακανόνιστη μορφή. Ψήστε σε στατικό φούρνο, προθερμασμένο στους 180 ° για περίπου 20 λεπτά ή σε φούρνο αέρα, προθερμασμένο στους 170 ° για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις τα μπισκότα είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με αχνοζάχαρη και κανέλα!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:37