search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Γαλλία: Ουρές 700 χιλιομέτρων ώρες πριν από το lockdown (Photos/Video)

30.10.2020 08:55
Κορωνοϊός - Γαλλία: Ουρές 700 χιλιομέτρων ώρες πριν από το lockdown (Photos/Video) - Media

 

Tα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα του κορωνοϊού που μετρά η Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να προχωρήσει στην επιβολή lockdown σε εθνικό επίπεδο για ένα μήνα, αρχίζοντας από σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και έως την 1η Δεκεμβρίου.

Έτσι, οι κάτοικοι του Παρισιού αποφάσισαν να κάνουν πράγματα που δεν θα μπορούν να κάνουν για τουλάχιστον ένα μήνα ή ακόμη και να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να περάσουν την καραντίνα, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της «Πόλης του Φωτός», με ουρές που έφτασαν ακόμη και τα 700 χιλιόμετρα!

Σχολιάζοντας τις – όχι και τόσο πρωτόγνωρες, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Μάρτιο, στο πρώτο lockdown – εικόνες, ένας δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Sud Ouest», έγραψε: «Ζητούμε από τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και από τους Παριζιάνους να μείνουν στο Παρίσι. Μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ότι εάν 4.000 άνθρωποι από το Παρίσι φύγουν και το ένα τρίτο από αυτούς είναι φορείς του κορονοϊού, χωρίς να το ξέρουν, προφανώς ρισκάρουμε τη διασπορά του ιού ταχύτατα».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01