search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59
MENU CLOSE

Τραμπ: Είμαι νικητής – Θα προσφύγω στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση

04.11.2020 08:33
Τραμπ: Είμαι νικητής - Θα προσφύγω στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση - Media

 

Πιστός σε όσους ανέμεναν να δυναμιτίσει περισσότερο το κλίμα με άκρως διχαστικό λόγο, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μίνι διάγγελμά του τα ξημερώματα, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Χαρακτήρισε «εκπληκτικά» τα αποτελέσματα των εκλογών και ανέφερε ότι είναι νικητής, υποστηρίζοντας ότι οι αντίπαλοί του «ξέρουν πως δεν μπορούν να νικήσουν».

«Ετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη γιορτή και ξαφνικά αναβλήθηκαν οι εορτασμοί» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι σε πολιτείες κλειδιά επικράτησε με διαφορά. «Ειλικρινά, κερδίσαμε», συνέχισε.

Υποστήριξε δε πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

Προσφυγή στα δικαστήρια για να σταματήσει η καταμέτρηση (!)

Στη συνέχεια δήλωσε ότι θέλει να σταματήσει η διαδικασία και να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο. «Θέλαμε να σταματήσουμε την διαδικασία. Θα νικήσουμε. Όσο με αφορά έχουν ήδη νικήσει» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι έχει νικήσει και στη Βόρεια Καρολίνα και το Μίσιγκαν. 

Καμπάνια Μπάιντεν: Πρωτοφανής απόπειρα φίμωσης των ψηφοφόρων
Το στρατόπεδο Μπάιντεν απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία έκανε λόγο για «εξωφρενική» δήλωση «καθώς αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αφαιρέσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των Αμερικανών».

«Ποτέ στην ιστορία μας δεν υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ που να ζήτησε να κλείσει τη φωνή των Αμερικανών στις εθνικές εκλογές {…} Η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει. Θα συνεχιστεί μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Γιατί αυτό προβλέπουν οι νόμοι που προστατεύουν το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να ψηφίσουν» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζεν Ο’ Μάλεϊ-Ντίλον.

Η (προφανής) σκοπιμότητα πίσω από την παρέμβαση Τραμπ

Ο Τραμπ έκανε αυτό που προεξοφλούσαν αρκετοί πολιτικοί αναλυτές. Χωρίς να υπάρχει ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, αυτοανακηρύχθηκε νικητής, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για νοθεία της επιστολικής ψήφου, μιας μεθόδου που χρησιμοποιούν κυρίως οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών.

Η σκοπιμότητα της κίνησης είναι σαφής, απονομιμοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα ώστε αν είναι σε βάρος του να μην το αναγνωρίζει (με απρόβλεπτες συνέπειες), ενώ για την προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο έχει κάνει ήδη τα «κουμάντα» του, διορίζοντας 3 υπερσυντηρητικούς δικαστές κατά τη διάρκεια της θητείας του.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ TOPONTIKI.GR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:58