search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:31
MENU CLOSE

Διαψεύδει ο Πέτσας ότι είμαστε κοντά σε άμεσο lockdown στην Αττική- Τι είπε για μετακίνηση εκτός νομού (video)

04.11.2020 11:20
Έρευνα: Το 90% των κρουσμάτων Covid-19 προέρχεται μόνο από το 10% των μολυσμένων ατόμων - Media

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open το πρωί της Τετάρτης (04/11), δήλωσε πως δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική και πως αν κριθεί απαραίτητο θα απαγορευτεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. 

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν η Αττική είναι κοντά στο lockdown, ακολουθώντας τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε “όχι”, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.

“Στην Αττική βλέπουμε, επίσης, μία αύξηση κρουσμάτων, η οποία όμως δεν είναι εκθετική όπως στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική. Τα μέτρα που έχουμε πάρει, παίρνονται ακριβώς για να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα”.

“Το θέμα διαπεριφερειακών μετακινήσεων από νομό σε νομό είναι κάτι που συζητάμε εδώ και μέρες, αλλά θα δούμε πώς θα πάει από μέρα σε μέρα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν μας το εισηγηθούν οι ειδικοί”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, ο κ. Πέτσας είπε:

“Ο υπουργός Επικρατείας κάνει επαφές με τα πολιτικά κόμματα, ώστε να υπάρξει πολιτική συναίνεση προκειμένου να διαφυλαχθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος της βδομάδας. Θέλουμε να μη γίνει η μεγάλη συνάθροιση, να είναι συμβολική η απόδοση τιμής, ενδεχομένως με αντιπροσωπείες κομμάτων και πολιτικών δυνάμεων. Να δώσουμε ένα μήνυμα προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγάλη συνάθροιση, που θα μπορούσε να είναι εστία υπερμετάδοσης”.

Δείτε τι απάντησε για το γενικό lockdown στην Αττική στο 5.20:

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:31