search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:24
MENU CLOSE

Μόνο με αρνητικό τεστ 48 ωρών η είσοδος στη χώρα – Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον τουρισμό

05.11.2020 17:03
Εισαγγελέας για τις καταγγελίες για παράλληλο μητρώο ασθενών Covid-19 - Media

 

Αρνητικό τεστ Covid-19 θα πρέπει να παρουσιάζουν από τη Δευτέρα όσοι ταξιδεύουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα, τόσο μέσω των αεροδρομίων, όσο και μέσω λιμανιών και χερσαίων συνόρων.
 
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της ανάλυσης των μέτρων που θα ισχύσουν στο διάστημα του lockdown, όσοι εισέρχονται στη χώρα μέσω αεροδρομίων θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 48 ώρες, ενώ όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των χερσαίων συνόρων, θα πρέπει να εμφανίζουν αρνητικό τεστ Covid έως και 72 ώρες.
 
Το μέτρο ισχύει για όλους, δίχως εξαιρέσεις, ενώ οι έλεγχοι θα είναι σχολαστικοί σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας.
 
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την επίδραση του τουρισμού στην διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα, στην κοινή του συνέντευξη με τον Σωτήρη Τσίοδρα, είπε ότι «επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον τουρισμό θέλω να επισημάνω αυτό το οποίο εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται αυτονόητο. Την έξαρση των κρουσμάτων την είδαμε στις αρχές Νοεμβρίου, δεν την είδαμε τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου όπου είχαμε σημαντικές -για τα δεδομένα- τουριστικές ροές στη χώρα.
 
Για τον απλούστατο λόγο ότι καταφέραμε μέσω του συστήματος το οποίο είχαμε χρησιμοποιήσει και μέσω του έξυπνου testing που κάναμε να μην έχουμε προβλήματα μετάδοσης από επισκέπτες στην τοπική μας κοινότητα και από εκεί και πέρα ζητήματα τα οποία θα οδηγούσαν σε μία γρηγορότερη αύξηση των ρυθμών μετάδοσης του ιού. Τα δεδομένα για το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και για τον Αύγουστο έχουν παρουσιαστεί και δείχνουν μια μικρή, πολύ σταδιακή αύξηση, όπως σας είπα απολύτως ελεγχόμενη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21