22/01/2021 10:34:45

Κορωνοϊός: Παπαευαγγέλου-Μαγιορκίνης διαπιστώνουν τάση μείωσης, τονίζουν την «ατομική ευθύνη» - ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί μειώθηκαν τα τεστ;

Κορωνοϊός: Παπαευαγγέλου-Μαγιορκίνης διαπιστώνουν τάση μείωσης, τονίζουν την «ατομική ευθύνη» - ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί μειώθηκαν τα τεστ; - Media
 
Την εκτίμηση ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, ωστόσο παραμένει δύσκολη, έκαναν οι ειδικοί, εκπρόσωποι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας,  προσθέτοντας πως η επιστροφή στις προηγούμενες δραστηριότητές μας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή.
 
Όπως τόνισε η ίδια, η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται, προσθέτοντας, μάλιστα ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν τηρήθηκαν από όλους, κάτι που φαίνεται από την κινητικότητα στους δρόμους.
 
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, σε ένδειξη σεβασμού σε όσους ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους, αλλά και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν.
 
Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας, τόνισε η ίδια, προσθέτοντας πως θα ήταν ιδανικό αν η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδευόταν από αλλαγή στη συμπεριφορά μας και επισήμανε ότι η επιστροφή στις προηγούμενες δραστηριότητές μας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή και είναι εκτός πραγματικότητας η κοινωνική ζωή όπως την ξέραμε, σημείωσε επιπλέον.
 
Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων ανέφερε, κάνοντας λόγο για μείωση κρουσμάτων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, τόσο σε Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη, με τον δείκτη R0 να έχει πέσει δραματικά κάτω από το 1.
 
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, στα βόρεια της χώρας, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό και ειδικότερα στις περιφέρειες Πιερίας, Δράμας, Σερρών και Πέλλας. Ουσιαστική μείωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, αναμένουμε προς το τέλος αυτής και αρχές της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε ο ίδιος.
 
Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ειδικά στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και τα οποία ήταν μειωμένα σε σχέση με άλλες φορές.
 
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του παρατήρησε ότι «στην επιδημιολογική εικόνα που περιγράφει η επίσημη ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ αποτυπώνεται σωρευτικά ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται σε όλη τη χώρα. Από την εξέταση των σημερινών στοιχείων προκύπτει ότι έχουν πραγματοποιηθεί 11.372 τεστ (μοριακά και rapid), ενώ 5 μέρες πριν (στις 26/11) ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 31.518.
 
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια υγειονομική σκοπιμότητα εξυπηρετεί η συρρίκνωση του αριθμού των τεστ στο 1/3, την ώρα που οι «σκληροί» δείκτες (διασωληνωμένοι και θάνατοι) παραμένουν δραματικά υψηλοί;».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.