search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Λινού: Με ανησυχεί η διασπορά στην Αττική, πρέπει να γίνουν τεστ σε πολλές περιοχές

03.12.2020 13:55
Δυσοίωνη η Αθηνά Λινού: «Λίγα και με καθυστέρηση τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα» (Video) - Media

 

Μεγάλη ανησυχία από τον αριθμό των κρουσμάτων στην Αθήνα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

«Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι είχαμε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, των οποίων δεν είχαμε εντοπίσει και έτσι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν γνωρίζουμε πού είναι και με αυτόν τον τρόπο ο ιός μπήκε στα σπίτια μας. Έχουμε ενδοοικογενειακή πλέον διασπορά και βεβαίως μπήκε σε όλες τις επιχειρήσεις και έχουμε και ενδοεπιχειρησιακή διασπορά. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ιχνηλάτηση και τα τεστ είναι σχετικά λίγα και μπορεί να έχουμε πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα», δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Μιλώντας στον Realfm ανέφερε ότι «αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα για να είμαι ειλικρινής είναι η διασπορά στην περιφέρεια Αττικής, όπου υπάρχουν πολλές δυνατότητες για διασπορά και νόσηση επειδή είναι και πολλοί οι άνθρωποι και πολλές οι επαφές».

«Με ανησυχεί στο επίπεδο της Θεσσαλονίκης αν και ελπίζω να μην είναι τόσο έντονο το φαινόμενο. Και πολύ θα ήθελα να υπάρξει εντατική προσπάθεια για τεστ σε πολλές περιοχές της Αττικής και κυρίως στις περιοχές των οποίων τα λύματα δεν φτάνουν στην Ψυττάλεια. Δεν έχουν όλες οι περιοχές αποχέτευση», υπογράμμισε.

«Ορισμένες δραστηριότητες δεν πρέπει να ανοίξουν στις γιορτές. Να μην ανοίξει η εστίαση και οι δομές που ξέρουμε ότι εκεί υπάρχει υπερμετάδοση», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33