search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:51
MENU CLOSE

Γλίτωσε το έμφραγμα και περιμένει… Ολυμπιακό η ΑΕΚ!

13.12.2020 17:31
Γλίτωσε το έμφραγμα και περιμένει… Ολυμπιακό η ΑΕΚ! - Media

 

Έπαιξε με τη φωτιά, όμως δεν… κάηκε!

Σε μία ακόμα αναμέτρηση, η ΑΕΚ αποδείχθηκε ευάλωτη αμυντικά και παραλίγο να αυτοκτονήσει, ωστόσο επικράτησε 4-3 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και επανήλθε στις νίκες, τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την Ένωση, που δέχθηκε 3 γκολ από κεφαλιές (!) κι έφτασε κοντά στο έμφραγμα στο 95’, αλλά το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι ακυρώθηκε -ορθώς- με τη χρήση του VAR.

Ανσαριφάρντ (6’, 25’), Γκαρσία (19’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!) και Ολιβέιρα (88’) τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», με τους Μαρκ Φερνάντεθ (8’), Τσαμπούρης (66’) και Μπαξεβανίδης (94’) να σκοράρουν για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το επιθετικογενές 4-3-3 και τους Γκαρσία-Λιβάγια στα «φτερά», ενώ για τον Απόλλωνα ο Παράσχος επέλεξε σύστημα με τετράδα στην άμυνα (4-5-1), παρότι δεν το συνηθίζει.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι: στο 6’, μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Μιτάι γύρισε στη μικρή περιοχή, όπου πετάχτηκε ο Ανσαριφάρντ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ για το 0-1.

Παρ’ όλα αυτά, δεν το… χάρηκαν για πολύ, αφού 2 λεπτά αργότερα φανερώθηκαν οι γνωστές αμυντικές παθογένειες της ομάδας του Καρέρα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με κεφαλιά του Μαρκ Φερνάντεθ από το ύψος του πέναλτι.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν απόλυτα και ανέβασαν την πίεσή τους προς την αντίπαλη περιοχή. Η υπεροχή της Ένωσης καρποφόρησε στο 19’, με τον Λιβάι Γκαρσία να γράφει το 1-2 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Οι παίκτες του Καρέρα συνέχισαν να πιέζουν και να κυκλοφορούν την μπάλα με σωστό τρόπο. Στο 25’, ο Ανσαριφάρντ απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα και πέτυχε το 2ο γκολ του στο παιχνίδι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή (1-3).

Από ‘κει και πέρα, η ΑΕΚ «πάγωσε» κάπως το ρυθμό, την ώρα που ο Απόλλων δεν είχε τον τρόπο να βγει στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική προσπάθεια της ομάδας του Παράσχου για γκολ ήρθε σε σουτ του Κολ έξω από την περιοχή (39’), το οποίο έφυγε άουτ.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε την Ένωση να προηγείται 3-1 των γηπεδούχων.

Στην ανάπαυλα, ο Καρέρα προχώρησε σε αλλαγή, με τον Τάνκοβιτς να περνάει στη θέση του δραστήριου Γκαρσία. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τις ευκαιρίες να κλειδώσουν τη νίκη στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, αφού βρήκαν πολλούς χώρους στην αφελέστατη άμυνα της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Στο 53’, η Ένωση άγγιξε το 1-4, όμως η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Βέρχουλστ. Στο 65’, ο Μάνταλος έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά επιχείρησε -λανθασμένα- να τον κρεμάσει.

Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι πήραν αυτοπεποίθηση κι έψαξαν το γκολ, το οποίο ήρθε με κεφαλιά του Τσαμπούρη στο 66’, σε μια φάση που ξεκίνησε από στατική μπάλα (2-3).

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:49