search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:41
MENU CLOSE

Στριμωγμένος ο Ερντογάν: Για «νέα σελίδα» στις σχέσεις με την Ε.Ε. έκανε λόγο σε τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ

18.12.2020 17:56
Στριμωγμένος ο Ερντογάν: Για «νέα σελίδα» στις σχέσεις με την Ε.Ε. έκανε λόγο σε τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ - Media
 
Τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ είχε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη διάρκειά της, οι ηγέτες Γερμανίας και Τουρκίας μίλησαν για ζητήματα διμερούς συνεργασίας και αξιολόγησαν τη νέα εποχή στην οποία μπορούν να περάσουν οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ο Ερντογάν ανέφερε για άλλη μια φορά πως επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα στις επαφές της χώρας του με την ΕΕ και ευχαρίστησε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την «εποικοδομητική συνεισφορά και τις προσπάθειες» που κατάβαλλε υπέρ της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.
 
Ο Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας, που θα αποφέρει αμοιβαία οφέλη και στις δυο πλευρές, μέσω συνεργατικών προσπαθειών και ζήτησε να μην πάει χαμένο αυτό το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει.
 
Σημειώνεται ότι την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος κάνει «ανοίγματα» στην Ευρώπη, το Κογκρέσο των ΗΠΑ συνεχίζει να «κατακεραυνώνει» την Τουρκία, τόσο για την αγορά των S-400, όσο και για τη στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
 
Μάλιστα κατηγορεί την Άγκυρα ότι με τις κινήσεις της υποσκάπτει την ενότητα του ΝΑΤΟ και δίνει ευκαιρίες στη Ρωσία να ενσπείρει διχόνοια στη συμμαχία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40