search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:30
MENU CLOSE

Στα χέρια του «Mr Nammos» περνάει το Hilton Κύπρου μέσω της Prodea

05.01.2021 13:03
Στα χέρια του «Mr Nammos» περνάει το Hilton Κύπρου μέσω της Prodea - Media

Στα χέρια του «Mr Nammos» Γιάννη Παπαλέκα περνάει όπως φαίνεται το Hilton Κύπρου μέσω της ελληνικής εισηγμένης ΑΕΕΑΠ, Prodea.

Αυτό που μένει να οριστικοποιηθεί είναι το τελικό τίμημα μετά τα αναπροσαρμοσμένα οικονομικά στοιχεία της θυγατρικής της Prodea, Vibrana Holdings Ltd στις 31/12/2020.

Συγκεκριμένα η Prodea πούλησε την Κυπριακή Θυγατρική της Vibrana (η οποία κατέχει το Hilton μέσω της CTDC ) προς την εταιρεία YODA Group συμφερόντων του κ. Παπαλέκα.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στις 30 Δεκεμβρίου 2020 ανακοίνωσε την πώληση του 41% της Vibrana Holdings προς την YODA Group.

Στην ανακοίνωση η Prodea υποστήριζε ότι, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 28ης Δεκεμβρίου ανέφερε:

«Το τελικό τίμημα για τη Συναλλαγή θα προσδιοριστεί κατά την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών θεωρώντας ως αξία ακινήτου €61,3 εκατ. και θα προσαρμοστεί κατά το ποσοστό που θα μεταβιβαστεί, λαμβάνοντας υπόψιν στοιχεία της ενοποιημένης οικονομικής θέσης της Vibrana Holdings Ltd την 31.12.2020»

H Prodea – Invel είχε αγοράσει το 2019 την CDTC έναντι 54,9 εκατ. ευρώ

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 , η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Invel Real Estate ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, στην οποία η Πανγαία κατέχει ποσοστό 90% και ο Όμιλος της Ιnvel ποσοστό 10%, υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση του 96,82% των μετοχών της εταιρείας “The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC)”, ιδιοκτήτριας του ακινήτου το οποίο λειτουργεί ως Hilton, υπό τον όμιλο Λούη, έναντι συνολικού τιμήματος 54,9 εκατ. ευρώ.

Το Hilton Cyprus, είναι δυναμικότητας 300 δωματίων, 5 αστέρων και βρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της Λευκωσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:30