search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:54
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Συναγερμός για τα εργασιακά μετά τον ανασχηματισμό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2159
7-1-2021
08.01.2021 04:00
kke-11.jpg

 

Άνοιγμα σχολείων με ολοκληρωμένο σχέδιο

«Επιτάχυνση» της ασκούμενης πολιτικής βλέπει το ΚΚΕ στον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος και χτυπά καμπανάκι εγρήγορσης προς τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους. Πέρα από τη γενικότερη επικύρωση της κυβερνητικής πολιτικής στα βασικά μέτωπα της πανδημίας, αφού δεν υπήρξαν αλλαγές σε βασικούς υπουργούς, το ΚΚΕ στέκεται ιδιαίτερα στη μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, επισημαίνει ότι ο ανασχηματισμός συνιστά «επικύρωση των εγκληματικών ευθυνών στη διαχείριση κρίσιμων τομέων επιβεβαιώνοντας ότι αυτές ήταν προϊόν συνειδητής πολιτικής και όχι αστοχίας κάποιων υπουργών».

Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει ότι δεν είναι τυχαίο πως στο υπουργείο Εργασίας «επιλέγονται γνωστοί “άνθρωποι ειδικών αποστολών”, προκειμένου να φέρουν σε πέρας τις περαιτέρω αντιδραστικές αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα». Συνεπώς, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, δεν μπορεί να υπάρξει καμία περίοδος χάριτος παρά ενδυνάμωση της λαϊκής παρέμβασης και πάλης.

Στο μέτωπο της υγείας, με αφορμή τις αναβολές εμβολιασμών υγειονομικών, το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τη θέση ότι η διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού αποδεικνύεται μια μακρόχρονη και σύνθετη διαδικασία, επομένως για την αντιμετώπιση της πανδημίας εξακολουθεί να είναι ζητούμενο η ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ΚΚΕ επικρίνει την κυβέρνηση ότι το άνοιγμα με δόσεις, χωρίς τα γυμνάσια και τα λύκεια να εντάσσονται στον σχεδιασμό, «αποτελεί ομολογία ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ολοκληρωμένα και ουσιαστικά μέτρα». Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής σε τηλεοπτικές του δηλώσεις σημείωσε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν συνολικά και όχι με δόσεις.

Εν ολίγοις ο Περισσός ζητά να υπάρξει μέριμνα για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και για μαθητές και εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα, προτείνοντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων:

  • Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών «ώστε σε συνδυασμό με αξιοποίηση χώρων και αιθουσών να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις».
  • Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
  • Άμεση απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών που σχεδιάζει στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ καθώς δεν αρκεί η μείωση της εξεταστέας ύλης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Το ΚΚΕ, τέλος, καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο «να ληφθούν υπόψη όλοι οι κοινωνικοί, μορφωτικοί, ψυχολογικοί και παιδαγωγικοί παράγοντες που συντελούν στην εκπαιδευτική διαδικασία» και την ψυχολογική κόπωση των παιδιών και των νέων από την ασφυκτική κατάσταση που ζουν, καθώς και τον κίνδυνο να χαθεί η συγκροτημένη επαφή με τη σχολική γνώση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01