search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:36
MENU CLOSE

Μαμουλάκης: Το λιανεμπόριο πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας

08.01.2021 19:46
Μαμουλάκης: Το λιανεμπόριο πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας - Media

 

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Κυβέρνησης της ΝΔ για την παράταση του lockdown στον τομέα του λιανεμπορίου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με αποσπασματικά και επί της ουσίας ανώφελα μέτρα, χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής, είναι ο κόσμος του λιανεμπορίου, οι πολύ μικρές, μικρές και ΜμΕ επιχειρήσεις της χώρας, να αναγκάζονται να παραμείνουν κλειστές, πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας. Καλούμε για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς. Να αναλάβει τις ευθύνες της, να στηρίξει τις ΜμΕ που κινδυνεύουν με λουκέτο και να ενισχύσει, έστω και τώρα, τον εμπορικό κόσμο μ’ ένα γενναίο πρόγραμμα που θα είναι ικανό να διατηρήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις και τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες, όχι μόνο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και για την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών και εμπόρων. Για τους οποίους, δυστυχώς, δεν υπάρχει εμβόλιο!».

Καταστροφή αν χαθούν κι οι εκπτώσεις

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, με τίτλο «Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να ανοιγοκλείνει κατά βούληση» μετά την απόφαση να μην ανοίξει το click away τονίζεται ότι «έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων».

«Μία ακόμα έκπληξη προέκυψε για τον κλάδο του λιανεμπορίου. Είναι άξιο περιέργειας γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του “click away” και σύντομα με τη μορφή του “click in shop”, προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση», τονίζεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

«Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, που ανοίγει και κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας, που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος.

Αναμένουμε άμεσα την κρίσιμη τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος, γιατί έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15