search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:27
MENU CLOSE

Ο Τραμπ επανέφερε την Κούβα στη λίστα με τις χώρες που «υποστηρίζουν την τρομοκρατία»

11.01.2021 22:14
Ο Τραμπ επανέφερε την Κούβα στη λίστα με τις χώρες που «υποστηρίζουν την τρομοκρατία» - Media
 
Την Κούβα έβαλε στο στόχαστρό του ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέφερε τη χώρα στον κατάλογο με τους «υποστηρικτές της τρομοκρατίας».
 
Εννέα μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επανέφερε την Κούβα στη λίστα των «κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία», από την οποία το νησιωτικό κράτος είχε αφαιρεθεί το 2015 από την πρώην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
 
«Με αυτό το μέτρο, καθιστούμε την κυβέρνηση της Κούβας ξανά υπόλογη και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το καθεστώς Κάστρο πρέπει να τερματίσει τη στήριξη που παρέχει στη διεθνή τρομοκρατία και την υπονόμευση της αμερικάνικης δικαιοσύνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε ανακοίνωση.
 
Απαντώντας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ έγραψε στο Twitter ότι «ο πολιτικός οπορτουνισμός των ΗΠΑ αναγνωρίζεται από αυτούς που πραγματικά ανησυχούν για τη μάστιγα της τρομοκρατίας και τα θύματά της».
 
Ο Ροντρίγκεζ προσέθεσε ότι «καταδικάζουμε τον υποκριτικό και κυνικό χαρακτηρισμό από της ΗΠΑ της Κούβας ως μια χώρα που στηρίζει την τρομοκρατία».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:27