search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στις ΗΠΑ, με εντολή CDC

12.01.2021 20:14
Κορωνοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος στις ΗΠΑ, με εντολή CDC - Media
 
Σκληραίνουν δραματικά τα μέτρα ελέγχου στις ΗΠΑ για την πανδημία του κορωνοϊού, ιδίως δε για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν μέσω αέρος στην χώρα, λόγω φόβου για τις μεταλλάξεις.
 
Ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ αναμένεται να υπογράψει σήμερα εντολή με την οποία θα παραταθεί η υποχρέωση όλων όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τη χώρα –και όχι μόνο των Βρετανών– να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19.
 

Πιέσεις στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ δύο εβδομάδες από την ημέρα που θα τους υπογράψει ο διευθυντής των CDC Μαρκ Ρέντφιλντ.
 
Τα CDC πιέζουν εδώ και εβδομάδες την κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να παρατείνει τα μέτρα. Ένα ζήτημα που είναι δύσκολο να επιλυθεί είναι πώς θα αντιμετωπίζονται οι ταξιδιώτες από χώρες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες να υποβάλουν σε εξετάσεις τους πολίτες τους.
 

Υποχρέωση για όσους ταξιδεύουν από Βρετανία

Από τις 28 Δεκεμβρίου τα CDC ζητούν απ’ όλους τους επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία (ακόμη και από τους Αμερικανούς πολίτες) να έχουν υποβληθεί σε τεστ 72 ώρες πριν ταξιδέψουν και να έχει βγει αρνητικό. Παρόμοια μέτρα έχουν επιβάλει ο Καναδάς και άλλες χώρες.
 
Σε μια συνεδρίαση που έγινε χθες στον Λευκό Οίκο ο Ρέντφιλντ ζήτησε και πάλι να εγκριθεί κατεπειγόντως το μέτρο αυτό, ιδίως επειδή εντοπίζονται νέες παραλλαγές του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία ότι τα εμβόλια ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματικά απέναντι σε αυτές τις παραλλαγές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16