search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:30
MENU CLOSE

Κάλεσμα Κομισιόν προς τα κράτη-μέλη: Να εμβολιάσετε το 70% των ενηλίκων ως το καλοκαίρι

19.01.2021 15:48
Κάλεσμα Κομισιόν προς τα κράτη-μέλη: Να εμβολιάσετε το 70% των ενηλίκων ως το καλοκαίρι - Media

 

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την κριτική που έχει δεχθεί για τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τις φαρμακοβιομηχανίες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, στα οποία παρατηρούνται ελλείψεις ή καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων.

Έτσι, με τη σειρά της η Κομισιόν κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να έχουν εμβολιάσει το 70% του ενήλικου πληθυσμού τους ως το καλοκαίριμετά την συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων. Σύμφωνα με την σύσταση της  Επιτροπής, τα κράτη-μέλη θα πρέπει μέχρι τον Μάρτιο να έχουν εμβολιάσει επίσης το 80% των ηλικιωμένων άνω των 80 ετών και των υγειονομικών.

«Έχουμε ήδη εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ένωσης», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Τώρα πρέπει να επιταχύνουμε την διανομή και τους εμβολιασμούς. Στόχος μας είναι το 70% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί έως το καλοκαίρι. Αυτή μπορεί να είναι η κρίσιμη καμπή στην μάχη κατά του ιού».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία -και όχι μόνο- έχει αφήσει αιχμές για τις συμφωνίες της Κομισιόν με τις κατασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων, διαπιστώνοντας είτε ελλείψεις είτε καθυστερήσεις στις εγκρίσεις ώστε και νέα εμβόλια να μπαίνουν στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, Γερμανία και Κύπρος αποκαλύφθηκε ότι επιχείρησαν να κάνουν ξεχωριστές συμφωνίες με τις εταιρίες που έχουν έτοιμα εμβόλια, προκειμένου να προμηθευτούν επιπλέον ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. παρατηρούνται αργοί ρυθμοί στους εμβολιασμούς, οπότε η Κομισιόν, προφανώς βρήκε ευκαιρία να παροτρύνει τις κυβερνήσεις να βελτιώσουν τους ρυθμούς αυτούς και να μη γκρινιάζουν για τα προαναφερθέντα ζητήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:30