search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:07
MENU CLOSE

Lockdown – Σύψας: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, τελευταία η εστίαση

19.01.2021 20:23
Lockdown - Σύψας: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, τελευταία η εστίαση - Media

 

Για τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown και τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι προηγούνται τα σχολεία στο άνοιγμα, ενώ η εστίαση θα ανοίξει τελευταία.

«Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή δεν γνωρίζουμε την πορεία της επιδημίας την τελευταία εβδομάδα. Την Παρασκευή θα ξέρουμε ποια είναι η πορεία της επιδημίας, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» είπε.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία. Όμως δεν μπορεί κανείς να το ξέρεις από τώρα», επισήμανε ο καθηγητής.

«Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία δυστυχώς. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα στην πανδημία» συμπλήρωσε.

Λιανεμπόριο: Δεν είναι χωρίς ρίσκο το άνοιγμα

«Πρέπει να παραμείνει η σταθερότητα στην πανδημία» ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν είναι χωρίς ρίσκο. Είναι μία απόφαση η οποία ελήφθη, και πήραμε ρίσκο τόσο εμείς στην επιτροπή όσο και η κυβέρνηση, η οποία αποδέχθηκε την εισήγησή μας. Άρα υπάρχει κίνδυνος» τόνισε.

«Όμως αυτή τη χρονική στιγμή, θεωρούμε ότι η επιδημία είναι σε μία σχετική σταθερή κατάσταση, επομένως μας επιτρέπει να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Υπάρχουν όμως δύο προϋποθέσεις. Πρώτον πρέπει να γίνονται πολλά τεστ κατά τη διάρκεια του ανοίγματος. Και δεύτερον αν δούμε ότι δεν πάει κάτι καλά στην επιδημία τα μέτρα αυτά θα αρθούν άμεσα», κατέληξε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06