search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Πούτιν – Τι συζήτησαν

26.01.2021 19:47
Η ορκωμοσία Μπάιντεν έβγαλε... μoντέλα - Media

 

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Πούτιν τόνισε πως η εξομάλυνση των σχέσεων είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η βελτίωση του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών θα είναι προς όφελος όλου του κόσμου, εξαιτίας της επιρροής τους στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη, οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων την παράταση της συνθήκης New START για πέντε χρόνια και το θέμα της Ουκρανίας, με τον Μπάιντεν να εκφράζει την υποστήριξή του στην ουκρανική «εθνική κυριαρχία» απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της ρωσικής παρέμβασης στις εκλογές καθώς και της αμοιβής που φέρεται ότι πρόσφεραν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε μαχητές των Ταλιμπάν για την εξόντωση Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφέρεται ότι οι Μπάιντεν και Πούτιν είχαν αυτήν την πρώτη επικοινωνία μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την παράταση της συνθήκης New START και ότι ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της εξομάλυνσης των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:27