05/03/2021 11:53:46

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: «Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία»

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης: «Δεν έχουμε πανεπιστημιακή αστυνομία» - Media

Συνεχίζεται η κόντρα και ο προβληματισμός για την πανεπιστημιακή αστυνομία που προτίθεται να λειτουργήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απάντηση έρχεται αυτή τη φορά από το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχει πανεπιστημιακή αστυνομία, και η φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου λαμβάνει χώρα από υπαλλήλους του Πανεπιστημίου».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δίνοντας έτσι μια απάντηση στα επιχειρήματα για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας για εναρμόνιση με τις πρακτικές πανεπιστημίων του εξωτερικού και ειδικά του συγκεκριμένου.

Οπως αναφέρει το news247, το Σωματείο Εργαζομένων στην ανακοίνωσή του μετά από Γενική Συνέλευση, θεωρεί ότι «η πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης να ιδρύσει ειδικό αστυνομικό σώμα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς εκτεταμένη διαβούλευση και χωρίς να έχει πλήρως ερευνήσει εναλλακτικές λύσεις είναι ανησυχητική και δεν είναι σύμφωνη με την καλή πρακτική».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.