search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:51
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ για σεξουαλική παρενόχληση: Απαράδεκτο να λοιδορούνται δημοσιογράφοι-θύματα

27.01.2021 14:44
ΕΣΗΕΑ για σεξουαλική παρενόχληση: Απαράδεκτο να λοιδορούνται δημοσιογράφοι-θύματα - Media

 

Τις καταγγελίες δημοσιογράφων για σεξουαλική παρενόχληση σχολίασε η ΕΣΗΕΑ, υποστηρίζοντας είναι τουλάχιστον απαράδεκτο οι συναδέλφισσες, που έχουν υπάρξει θύματα, επιπλέον να λοιδορούνται ή να εκφράζονται απορίες και υπόνοιες για τον χρόνο των αποκαλύψεών τους.

Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε δίπλα τους, να ενθαρρύνουμε κι άλλες να αποκαλύψουν τυχόν άλλα περιστατικά πιέσεων και ενεργειών εναντίον τους, ώστε να μάθουμε επιτέλους ότι η σιωπή είναι η μεγαλύτερη προστασία των θυτών κι αυτή η χρόνια κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική των γυναικών, πρέπει οριστικά να λάβει τέλος.

Τρεις δημοσιογράφοι θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από γιατρό

Αξίζει να σημειωθεή ότι η πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), Ελένη Σπανοπούλου, μίλησε για γιατρό του οργανισμού που παρενόχλησε πέντε γυναίκες, με αφορμή τις αποκαλύψεις της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Ειδικότερα, είπε ότι από τις πέντε γυναίκες οι τρεις ήταν δημοσιογράφοι από τον Alpha, τo Star και την εφημερίδα «Τα Νέα» και οι δυο υπάλληλοι. «Ο γιατρός έκλεινε την πόρτα στο εξεταστήριο και επιδιδόταν σε διάφορες πράξεις με το πρόσχημα της εξέτασης», είπε.

Η ανακοίνωση της ΕΣΕΗΑ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις καταγγελίες συναδέλφων για σεξουαλική παρενόχληση, οι οποίες έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, δηλώνει ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο οι συναδέλφισσες, που έχουν υπάρξει θύματα, επιπλέον να λοιδορούνται ή να εκφράζονται απορίες και υπόνοιες για τον χρόνο των αποκαλύψεών τους.

Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε δίπλα τους, να ενθαρρύνουμε κι άλλες να αποκαλύψουν τυχόν άλλα περιστατικά πιέσεων και ενεργειών εναντίον τους, ώστε να μάθουμε επιτέλους ότι η σιωπή είναι η μεγαλύτερη προστασία των θυτών κι αυτή η χρόνια κακοποίηση, ψυχολογική και σωματική των γυναικών, πρέπει οριστικά να λάβει τέλος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:50