search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:03
MENU CLOSE

Μετρό: Κλείνουν 3 σταθμοί λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

29.01.2021 12:23
Μετρό: Κλείνουν 3 σταθμοί λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα - Media

 

Κλειστοί θα είναι από τις 4 το απόγευμα οι σταθμοί του Μετρό “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ”, “ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ” και “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Η απόφαση της ΕΛΑΣ ελήφθη λόγω της 2ης πανελλαδικής μέρας “αλληλεγγύης και δράσης” στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, και της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που καλείται σήμερα στις 5μμ στα Προπύλαια.

Συνέντευξη Τύπου για Κουφοντίνα

Νωρίτερα σήμερα στις 12μμ δόθηκε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, καθώς σήμερα ο Δ. Κουφοντίνας συμπληρώνει 21 ημέρες απεργίας πείνας. 

«Η ζωή του είναι πλέον σε κίνδυνο. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, η κυβέρνηση παραμένει αδιάλλακτη απέναντι στον 63χρονο κρατούμενο, για πέμπτη φορά απεργό πείνας, αγνοώντας το δίκαιο αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, στην πτέρυγα που έχει ανεγερθεί για τους καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν. Η στάση αυτή παραπέμπει στην ωμότητα της κυβέρνησης Θάτσερ απέναντι στον απεργό πείνας Μπόμπι Σαντς – μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας», σημειώνει το Δίκτυο.

Στη συνέντευξη μίλησαν η συνήγορος του απεργού πείνας Ιωάννα Κούρτοβικ, ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής (ΑΠΘ) Αλέξης Μπένος, ο πανεπιστημιακός Αλκης Ρήγος (μέλος ΣΦΕΒΑ, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) και ο συντονιστής Τομέα Δικαιωμάτων ΜέΡΑ25 Δημήτρης Γκομόζιας. Η συνέντευξη Τύπου προβλήθηκε από τη σελίδα του Δικτύου στο facebook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:01