search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:39
MENU CLOSE

Η φούσκα της GameStop και ο θρίαμβος απέναντι στους καρχαρίες

01.02.2021 19:19
Η φούσκα της GameStop και ο θρίαμβος απέναντι στους καρχαρίες - Media

 

H μετοχή της GameStop, μιας αμερικανικής αλυσίδας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών κατέγραψε ένα πρωτοφανές ράλι τον Ιανουάριο, καθώς έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους κόλπους των μικροεπενδυτών στο φόρουμ wallstreetbets του Reddit, πριν… σκάσει στα χέρια των σορτάκιδων.

Η εταιρεία, ζημιογόνα από το 2019 και η οποία έχει αναγκαστεί να κλείσει εκατοντάδες καταστήματα βυθίζεται κατά 25% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά το ράλι 1.600% που έφερε τον Ιανουάριο, η απόφαση μικροεπενδυτών να τα βάλουν με τα hedge funds, δίνοντας τους ένα μάθημα, αλλά και κερδίζοντας γρήγορα και εύκολα χρήματα.

Οι συνεχείς αγορές της μετοχής από μια στρατιά μικροεπενδυτών, οδήγησε σε ασυνήθιστα υψηλή άνοδο της τιμής της στο χρηματιστηριακό ταμπλό και αυτό αύξανε τη δίψα των hedge funds για σορτάρισμα.

Ορδές μεγαλοεπενδυτών έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές της GameStop αφού παρατήρησαν το αυξημένο βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, ωστόσο πλέον η τάση αλλάζει. Η σύντομη πίεση που ώθησε τη μετοχή της GameStop πάνω από 1.600% τον Ιανουάριο έχει υποχωρήσει. 

Αφού έχασαν 20 δισ. δολάρια, οι καρχαρίες που έχουν τοποθετηθεί για πτώση της μετοχής, άρχισαν να καλύπτουν τις θέσεις τους καθώς η μετοχή πέφτει.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον για την GameStop έπεσε στο 39% από 114% στα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit Ltd, ενώ από τα δεδομένα της S3 Partners, παρατηρείται ένα παρόμοιο μοτίβο.

«Οι μικρές πιέσεις μπορούν να διαρκέσουν μόνο εφόσον υπάρχει μια μεγάλη σορτ θέση σε μια μετοχή. Μόλις εξαφανιστεί, η κατάσταση αλλάζει εντελώς», δήλωσε ο Matt Maley, της Miller Tabak & Co.

«Δεν επικρίνω τους κερδοσκόπους του GameStop», έγραψε νωρίτερα στο CNBC ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Leon Cooperman.

«Ελπίζω να καταλαβαίνουν ότι κερδοσκοπούν και κατά τη γνώμη μου η τιμή της μετοχής δεν έχει καμία σχέση με τη θεμελιώδη αξία της επιχείρησης», ανέφερε, προειδοποιώντας τους ερασιτέχνες επενδυτές του Reddit ότι «εάν οι κερδοσκόποι δεν είναι εξαιρετικοί traders, θα χάσουν χρήματα».

Την ίδια ώρα, οι μικροεπενδυτές του Reddit βάζουν στο στόχαστρο το ασήμι, με την τιμή του να καταγράφει άλμα 8%…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:38