search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Καλτσόνε πραλίνας με μασκαρπόνε

06.02.2021 12:21
nutella-calzone-5-1024×729-1.jpg

 

Καλτσόνε πραλίνας με μασκαρπόνε

Υλικά

Για τη ζύμη (περίπου 7 καλτσόνε)

1 κιλό αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 και 1/3 φλιτζάνια νερό

5 γραμμάρια μαγιά

Για τη γέμιση (για ένα καλτσόνε)

3 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε

3 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού

2 κουταλιές της σούπας καρύδι τριμμένο (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό (χλιαρό) και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και ομοιόμορφο ζυμάρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά. Χωρίζουμε σε 7 τμήματα (κομμάτια 180 γραμμαρίων).

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε τα ζυμαράκια ξανά σε χλιαρό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 εκατοστών.

Βάζουμε στη μισή πλευρά το μασκαρπόνε, την πραλίνα και το τριμμένο καρύδι και κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγα καρύδια και σερβίρουμε!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24