search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Εμβολιασμοί εκτός σειράς: Ο Κικίλιας τους επιτρέπει ή απλώς έχασε την μπάλα;

25.02.2021 12:42
Εμβολιασμοί εκτός σειράς: Ο Κικίλιας τους επιτρέπει ή απλώς έχασε την μπάλα; - Media

 

Μπάχαλο φαίνεται να επικρατεί στο πρόγραμμα των εμβολιασμών. Κάθε τρεις και λίγο αποκαλύπτεται ότι κάποιοι «έξυπνοι» παραβιάζουν βάναυσα την προτεραιότητα για να εμβολιάσουν τους εαυτούς τους και τους φίλους τους.

Στην πρώτη φάση, όταν ξεχύθηκαν στα νοσοκομεία κατά δεκάδες διάφοροι κρατικοί και κυβερνητικοί παράγοντες για να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τρώγοντας τη σειρά γιατρών και νοσηλευτών και προκαλώντας τη οργή της κοινής γνώμης, ο πρωθυπουργός βγήκε μπροστά για να βάλει τέλος σε αυτό το όργιο αυθαιρεσίας.

Όμως όλα δείχνουν ότι τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν λάβει τέλος, αφού ακόμη και τώρα ιδιώτες και άλλοι προσπαθούν να επωφεληθούν από τα εμβόλια που «περισσεύουν» από τα ακυρωμένα ραντεβού, παρότι είναι αυστηρά καθορισμένο σε ποιους θα πηγαίνουν τα περισσεύματα.

Αλήθεια, το υπουργείο Υγείας και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας έχουν οποιονδήποτε έλεγχο της κατάστασης ή έχουν χάσει εντελώς την μπάλα; Ή μήπως, ακόμη χειρότερα, επιτρέπουν σε διαφόρους να αφήνουν ασθενείς και εργαζομένους τους εκτεθειμένους για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους;

Η τελευταία υπόθεση που προκαλεί σάλο είναι αυτή που καταγγέλλεται μέσω της ιστοσελίδας NewsTA και αφορά την ενέργεια στελεχών της διοίκησης Κάρναβου στον Δήμο Καλλιθέας, όπως καταγγέλλεται, να εμβολιαστούν αντί να επιλεγούν εργαζόμενοι. Μάλιστα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «το περιστατικό αυτό έρχεται λίγα μόνο 24ωρα μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου αντιπρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος».

Ακολουθεί το υπόλοιπο κείμενο του δημοσιεύματος:

Στη συνεδρίαση αυτή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, απείλησε με αναστολή της λειτουργίας κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων (ΚΕΠ, δημοτολόγιο, δημοτική αστυνομία κ.ά.) αν δεν εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και οι εργαζόμενοι αυτών των υπηρεσιών, όπως συμβαίνει με τους αστυνομικούς ή υγειονομικούς.

Γι’ αυτό και το σοβαρότατο αυτό ατόπημα, σύμφωνα πάντα με την παρακάτω καταγγελία που δημοσιεύουμε αυτούσια, βαραίνει την ίδια την ηγεσία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης, εξέχων μέλος της οποίας είναι ο κ. Κάρναβος.

Και οφείλει να πάρει θέση και όχι να σιωπήσει!

Η καταγγελία

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – καταγγελία του, με τίτλο «Προηγούνται οι “Άριστοι” – Εμβολιάζονται οι “Ημέτεροι”, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΖΩΗΣ, Γιάννης Εμιρζάς, καταγγέλλει τα εξής:

«Ορισμένοι έχουν βαλθεί να μην μας “κατεβάσουν από τα κάγκελα” ποτέ.

Ενώ όλη η κοινωνία αγωνιά για την πορεία και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος περιμένοντας καρτερικά να κάνει το εμβόλιο, ορισμένοι “Άριστοι” εμβολιάστηκαν από την πίσω πόρτα εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος.

Ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και από τα “προσωπικά facebook των ημετέρων” (φρόντισαν και “κατέβηκαν” μετά την κατακραυγή) ότι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, φίλοι – γνωστοί και υποψήφιοι της Παράταξης Κάρναβου, εμβολιάστηκαν την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, από την διάθεση των εμβολίων που αναβλήθηκαν, λόγω κακοκαιρίας.

Ενώ το κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι “Άριστοι” της Παράταξης Κάρναβου. Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως όφειλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα, στη Δημοτική Αστυνομία, στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου.

Νόμιμο; Ηθικό; Σίγουρα όχι.

Πέντε ερωτήματα λοιπόν:

1. Ποιος από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεννοήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με ποιον από το Δήμο Καλλιθέας;

2. Με ποιον τρόπο ειδοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι στον Δήμο Καλλιθέας;

3. Ποιος έδωσε την εντολή για το ποιος έχει προτεραιότητα εμβολιασμού;

4. Ήταν προτεραιότητα ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ανθρώπων;

5. Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και αν ναι, σε ποια λίστα ήταν καταγεγραμμένοι;

Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν σύντομη διάρκεια ζωής.

Μία πρόταση προς τον Δήμο Καλλιθέας.

Ο Δήμος Καλλιθέας θα πρέπει να καταρτίσει κατάλογο εργαζομένων, με κριτήρια που θα τους υποδείξει ειδικός, για να εμβολιάζονται από τα αδιάθετα εμβόλια της ημέρας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Ας σταματήσουν κάποιοι να δηλητηριάζουν το πολιτικό μας σύστημα με αφελείς ενέργειες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01