search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:49
MENU CLOSE

Καταγραφή των διαδρομών Eurovelo στην Ελλάδα

19.10.2012 07:18
Καταγραφή των διαδρομών Eurovelo στην Ελλάδα - Media

Στον σχεδιασµό, την αξιολόγηση των κρίσιµων τµηµάτων και την παρακολούθηση των διαδροµών του ποδηλάτου στην Ελλάδα προχωρά το Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo σε συνεργασία µε την οµάδα του «Ποδηλάτη του Κόσµου».

Στον σχεδιασµό, την αξιολόγηση των κρίσιµων τµηµάτων και την παρακολούθηση των διαδροµών του ποδηλάτου στην Ελλάδα προχωρά το Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo σε συνεργασία µε την οµάδα του «Ποδηλάτη του Κόσµου». Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα συγκεντρωθούν, επίσης, πληροφορίες σχετικά µε τις υπηρεσίες (δηµόσιες µεταφορές, διαµονή, ενοικίαση ποδηλάτων και προσφορές κράτησης κ.ά.) για την ενσωµάτωση σε εθνικό επίπεδο των διαδροµών Eurovelo σε χάρτες και οδηγούς διαδροµών. Η πρώτη αξιολόγηση αφορά την ποδηλατική διαδροµή Eurovelo 11 (5,964 χλµ.), που ξεκινά από το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας και καταλήγει, µέσω Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα, και θα πραγµατοποιηθεί από τα σύνορα των Ευζώνων και τους δρόµους του κρασιού της Κεντρικής Μακεδονίας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας, της Βεργίνας και του ∆ίον ώς τις παραλίες της Πιερίας. Η δεύτερη αξιολόγηση αφορά τη Μεσογειακή Οδό, όπως ονοµάζεται το Eurovelo 8 (5,388 χλµ.), που ξεκινά από το Καντίζ της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και από τα παράλια της Γαλλίας και το Μονακό, διασχίζει κάθετα την Ιταλία και µέσω Σλοβενίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας καταλήγει περνώντας από Ηγουµενίτσα, Πάτρα και Κόρινθο στην Αθήνα. Σε συνεργασία µε το Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo της Τουρκίας θα καταγραφούν, επίσης, οι δυνατότητες επέκτασης της διαδροµής που καταλήγει στην Αθήνα προς την Κρήτη και τη Ρόδο µέχρι τα παράλια της Τουρκίας. Στη συγκεκριµένη διαδροµή ήδη έχει ενταχθεί η Κύπρος. Επισηµαίνεται ότι η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει πρόταση για δυο ακόµα καταγραφές και συγκεκριµένα τη ρωµαϊκή Εγνατία Οδό (∆υρράχιο – Μπίτολα – Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη), καθώς και για νέες διαδροµές στην περιοχή της ∆ράµας και του Έβρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:43