search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:14
MENU CLOSE

«Απολογητικός» και επιθετικός Βενιζέλος σε φόντο διάλυσης

01.11.2012 14:54
«Απολογητικός» και επιθετικός Βενιζέλος σε φόντο διάλυσης - Media

«Απολογητικός» αλλά και επιθετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την εικόνα διάλυσης που εμφάνισε το κόμμα του στη Βουλή, αλλά και τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών του που δεν φαίνεται να σταματούν εδώ.

«Απολογητικός» αλλά και επιθετικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, την εικόνα διάλυσης που εμφάνισε το κόμμα του στη Βουλή αλλά και τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών του που δεν φαίνεται να σταματούν εδώ.
 
Σε δηλώσεις του ο Ευ.Βενιζέλος αναφέρει ότι εδώ και  «τρία χρόνια το ΠΑΣΟΚ σηκώνει το σταυρό της διαχείρισης της εθνικής κρίσης. Καλείται να λάβει δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που προκαλούν την αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινωνίας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το «ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε και στην αρχή και στην πορεία και τώρα να αποφύγει το πολιτικό, κοινωνικό και συναισθηματικό φορτίο και τη φθορά αυτών των αποφάσεων».
 
Σε αυτή την στάση ο κ. Βενιζέλος αποδίδει τη μείωση της «εκλογικής και κοινοβουλευτικής του δύναμης, τις προσωπικές αντοχές και τη στάση των στελεχών του».
 
Παράλληλα υποστηρίζει ότι «η στάση(αυτή) ανοίγει μέτωπα, προκαλεί διαφοροποιήσεις. Απογοητεύει αυτούς που ασχολούνται εργολαβικά με την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά βλέπουν ότι ματαιοπονούν».
 
Πέραν όμως των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ η εικόνα μέσα στο κόμμα εμφανίζεται απογοητευτική.  Μετά το βουλευτή Μιχάλη Κασσή που έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος λόγω διαφωνίας με τα μέτρα, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου(δεν είναι πλέον βουλευτής) αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον Ευ. Βενιζέλο.
 
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η πρώην υπουργός αναφέρει ότι δεν συμφωνεί με τα νέα μέτρα και πως « το Κίνημα έχει μεταλλαχθεί σε μικρό παράρτημα της κεντροδεξιάς και έχει ταυτιστεί με νεοφιλελεύθερες απόψεις και επιλογές».
 
Νωρίτερα ο Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του αρνούμενος παράλληλα να παραδώσει την έδρα του.
 
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε και η πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, σε δηλώσεις της στον Βήμα 99,5. «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων με τους βουλευτές του και όταν αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με πλασματικό τρόπο, συγκυριακό, ο ίδιος τον αποδυναμώνει και ανατρέπει τη στοιχειώδη συνοχή που υπάρχει στον ιστό του κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.
 
Στο μεταξύ, νέα επίθεση κατά του Ευ. Βενιζέλου με αφορμή τη  διαχείριση της υπόθεσης της λίστας Λαγκαρντ εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος δηλώνει πως μετά την παραδοχή του Βενιζέλου για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ, αισθάνεται δικαιωμένος καθώς λέει πως πρόκειται για ένα «ηθικό και πολιτικό ζήτημα τεράστιας σημασίας».
 
Μιλώντας στην ιστοσελίδα tvxs.gr ο κ. Ραγκούσης, προσθέτει πως σε αυτό το πλαίσιο, αποφεύγει , όπως επισημαίνει, να αναμειχθεί στις «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή ηγεσία του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:12