21/02/2020 11:01:26

Παρέμβαση ΙΝΚΑ για τα «ροζ» τηλέφωνα

Παρέμβαση ΙΝΚΑ για τα «ροζ» τηλέφωνα - Media

Φραγή στα «ροζ» τηλέφωνα απαιτεί με εξώδικη επιστολή προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το Ινστιτούτο Καταναλωτή.
 
Στην εξώδικη επιστολή του το ΙΝΚΑ απαιτεί «να διακοπεί αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές, οι οποίοι θα πρέπει να προστατευθούν από τις νομικά και ηθικά υποχρεωμένες ως προς αυτό εταιρίες». Η επιστολή παράλληλα έχει κοινοποιηθεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.  
 
«Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης» επισημαίνει το ΙΝΚΑ προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΙΝΚΑ, «έχει γίνει σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές ότι από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς γίνονται αναπάντητες κλήσεις και στέλνονται μηνύματα και οι συνδρομητές, νομίζοντας πως πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους από το εξωτερικό, καλούν στους αριθμούς αυτούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται με υψηλό κόστος, ενώ υπάρχει κίνδυνος να γνωστοποιηθεί σε κακοποιούς ο τηλεφωνικός κατάλογος του κάθε κινητού. Παρακαλούμε να διακόψετε αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές σας, και να τους προστατεύσετε όπως έχετε τη νομική και ηθική υποχρέωση. Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.