search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:07
MENU CLOSE

Παρέμβαση ΙΝΚΑ για τα «ροζ» τηλέφωνα

08.11.2013 13:04
Παρέμβαση ΙΝΚΑ για τα «ροζ» τηλέφωνα - Media

Φραγή στα «ροζ» τηλέφωνα απαιτεί με εξώδικη επιστολή προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το Ινστιτούτο Καταναλωτή.

Φραγή στα «ροζ» τηλέφωνα απαιτεί με εξώδικη επιστολή προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το Ινστιτούτο Καταναλωτή.
 
Στην εξώδικη επιστολή του το ΙΝΚΑ απαιτεί «να διακοπεί αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές, οι οποίοι θα πρέπει να προστατευθούν από τις νομικά και ηθικά υποχρεωμένες ως προς αυτό εταιρίες». Η επιστολή παράλληλα έχει κοινοποιηθεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.  
 
«Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης» επισημαίνει το ΙΝΚΑ προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ΙΝΚΑ, «έχει γίνει σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές ότι από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς γίνονται αναπάντητες κλήσεις και στέλνονται μηνύματα και οι συνδρομητές, νομίζοντας πως πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους από το εξωτερικό, καλούν στους αριθμούς αυτούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται με υψηλό κόστος, ενώ υπάρχει κίνδυνος να γνωστοποιηθεί σε κακοποιούς ο τηλεφωνικός κατάλογος του κάθε κινητού. Παρακαλούμε να διακόψετε αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές σας, και να τους προστατεύσετε όπως έχετε τη νομική και ηθική υποχρέωση. Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:05