14/07/2020 03:21:09

Ο Σαμαράς νομίζει ότι βγαίνουμε από την κρίση

Ο Σαμαράς νομίζει ότι βγαίνουμε από την κρίση - Media

Την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου έκανε ο Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Πρέπει να δράσουμε άμεσα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, μόλις επιβεβαιωθούν τα στοιχεία την άνοιξη, σημείωσε ο Μάρτιν Σουλτς.
 
«Διαψεύσαμε τους χειρότερους φόβους που υπήρχαν και για την Ελλάδα και για τις αντοχές της Ευρώπης», σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, τονίζοντας πως πρόκειται για ελπιδοφόρο μήνυμα. Πρόσθεσε ακόμη πως η χώρα μας πιάνει τους στόχους και τόνισε πως αυτό θα αποδειχθεί και από τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογές πλεόνασμα.
 
Δίνουμε τη μάχη για την ανάπτυξη με συγκεκριμένα όπλα, ανέφερε ο πρωθυπουργός:
-Πρώτον, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ και είναι σημαντικό να πάρουμε τα χρήματα αυτά από την αρχή του χρόνου.
-Δεύτερον, με τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις οποίες θα προκύψει η μείωση της ανεργίας. Κάλεσε δε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν τώρα που η χώρα έχει ανάγκη.
-Τρίτον, ανάπτυξη μέσω εξαγωγών και επενδύσεων, μια εκ των οποίων προανήγγειλε, αναφερόμενος σε ξένο επιχειρηματικό κολοσσό.
 
Περιγράφοντας τους στόχους της ελληνικής προεδρίας ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι στόχοι της θα είναι «μία Ευρώπη λιγότερο γραφειοκρατική και περισσότερο αναπτυξιακή», μία Ευρώπη «της αλληλεγγύης και ισορροπίας».
 
«Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της τραπεζικής και δημοσιονομικής ένωσης, μία Ευρώπη πιο κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη που να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, μία Ευρώπη της ισορροπίας και της αλληλεγγύης που σημαίνει ισορροπία ανάμεσα στη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάπτυξη. Ευρώπη της αλληλεγγύης σημαίνει να απορρίψουμε τους διαχωρισμούς τύπου Βορράς - Νότος», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ που την 1η Ιανουαρίου θα αναλάβει την προεδρία. Στην Ευρώπη δεν έχουμε διαφορετικής κατηγορίας κράτη, η Ελλάδα είναι ισότιμο μέλος. Γνωρίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι καλά προετοιμασμένη για την προεδρία». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.