search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Πάμε εκλογές;

30.01.2014 22:00
Πάμε εκλογές; - Media

Ας μπούμε στα «παπούτσια» του Σαμαρά. Τον Μάιο πρέπει να βρει καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια για να πληρώσει «γραμμάτια» που λήγουν. 

Ας μπούμε στα «παπούτσια» του Σαμαρά. Τον Μάιο πρέπει να βρει καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια για να πληρώσει «γραμμάτια» που λήγουν. Πάνω από 7 δισ. θα πρέπει να βρεθούν και τον Αύγουστο. Αυτό το πακετάκι των 17 δισ., προφανώς, δεν εξασφαλίζεται δίχως τη «χορηγία» των δανειστών. Κι αυτοί, όπως είναι γνωστό, δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό δίχως προηγουμένως να εξασφαλίσουν τις εγγυήσεις των μνημονίων.

Ας σκεφτούμε τώρα ότι ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο δόσεις των 17 δισ., τις οποίες θα πρέπει να ξεπληρώσουμε δανειζόμενοι και πάλι εντόκως, μεσολαβούν οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας παραδεχτούμε επίσης ότι ο Σαμαράς μπορεί να είναι αθεράπευτα αισιόδοξος, αλλά σε καμία περίπτωση αφελής. Ως εκ τούτων, γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι θα εξέλθει της εκλογικής αναμέτρησης με ισχυρές δόσεις… φούμο. Κατά το κοινώς λεγόμενο, γνωρίζει ότι οι ψηφοφόροι θα τον μαυρίσουν. Θα τον μαυρίσουν πρώτα απ’ όλα γιατί τους είπε ψέματα για να κερδίσει τις εθνικές εκλογές και γιατί το διάστημα που συγκυβερνά δεν κατάφερε να φρενάρει την πορεία προς το χάος, ούτε να δημιουργήσει την παραμικρή χαραμάδα αισιοδοξίας.

Γνωρίζει επίσης ο πρωθυπουργός ότι, στην περίπτωση που η Ν.Δ. χάσει στις ευρωεκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 5-6 μονάδες και ταυτόχρονα δεν καταφέρει να αναστρέψει τη ροή των δυνάμει ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, τότε θα αρχίσει η διαδικασία της απομάκρυνσής του από την ηγεσία του κόμματός του. Δεδομένων τούτων, καθώς και της αναμενόμενης εξαφάνισης της επιρροής του συνεταίρου του στην εξουσία Βενιζέλου, ο Αντ. Σαμαράς κατανοεί πως είναι υποχρεωμένος να κάνει κάτι, διότι σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που έχει να αναμένει είναι η (πολιτική)… σφαγή του.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι τι έχει τη δυνατότητα να κάνει, τι περιθώρια πρωτοβουλιών έχει ακόμη στη διάθεσή του ο Αντ. Σαμαράς. Μια πρώτη και εύκολη απάντηση είναι η προκήρυξη εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές μέσα σε κλίμα εκβιασμών και κινδυνολογίας, προκειμένου τουλάχιστον να χάσει (και να αποχωρήσει) αξιοπρεπώς. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό σχέδιο δραπέτευσης, αλλά έχουμε την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ούτε αυτή τη δυνατότητα στα χέρια του. Την έχει παραδώσει κι αυτή στους δανειστές…

*Στην φωτογραφία απεικονίζεται το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην Κεφαλονιά μετά από "εντολή Σαμαρά"… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29