search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:55
MENU CLOSE

Κινούμενα σχέδια στην καρδιά των Κυκλάδων…

13.09.2014 21:00
Κινούμενα σχέδια στην καρδιά των Κυκλάδων... - Media

Στις αρχές Οκτωβρίου (2 – 5.10), το θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου – που φέτος γιορτάζει τα γενέθλια των 150 χρόνων του – θα υποδεχτεί το «7ο Φεστιβάλ Animasyros», ένα διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ κινουμένων σχεδίων με τον τίτλο «Sail with the anima spirit». 

Στις αρχές Οκτωβρίου (2 – 5.10), το θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου – που φέτος γιορτάζει τα γενέθλια των 150 χρόνων του – θα υποδεχτεί το «7ο Φεστιβάλ Animasyros», ένα διεθνές φεστιβάλ και φόρουμ κινουμένων σχεδίων με τον τίτλο «Sail with the anima spirit». Περισσότερες από 100 ταινίες, ανάμεσά τους ελληνικές και ξένες παραγωγές, θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του. Κεντρικός ήρωας του φεστιβάλ θα είναι ο «Eggs», πρωταγωνιστής της πολυαναμενόμενης ταινίας «Boxtrolls» των Γκρέιαμ Άναμπλ και Άντονι Στάτσι, που θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα. Άρωμα γυναίκας θα… μυρίσει στο φεστιβάλ. Οι γυναίκες ανιμέιτορ θα αναδειχθούν στο αφιέρωμα, με τίτλο «Woman in Anima», όπου θα προβληθούν ταινίες της Λετονής εικαστικού, εικονογράφου και συγγραφέα, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, Signe Baumane αλλά και της Αμερικανίδας σκιτσογράφου και ακτιβίστριας Nina Paley.
 
Το Animasyros, επίσης, διοργανώνει υπαίθριες προβολές στην πλατεία Μιαούλη με τις ταινίες «Tante Hilda» και «Mia et Migou», προς τιμή του Ζακ Ρεμί Ζιρέρ, του Γάλλου δημιουργού ταινιών κινουμένων σχεδίων και ιδρυτή του στούντιο «Folimage». Όσοι δεν καταφέρουν να βρεθούν στη Σύρο για το φεστιβάλ, οι διοργανωτές ετοιμάζουν μια πρόγευση της διοργάνωσης στο Μουσείο Μπενάκη (29.9) παρουσία του Μαρκ Σαπίρο, εκπροσώπου του στούντιο «Laika» – θα δώσει το «παρών» και στη Σύρο – αλλά και προβολές live streaming.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24