search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20
MENU CLOSE

Περισσότεροι από 300 αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση στην Σρι Λάνκα

29.10.2014 12:07
Περισσότεροι από 300 αγνοούμενοι μετά από κατολίσθηση στην Σρι Λάνκα - Media

Διασώστες αναζητούν περισσότερους από 300 ανθρώπους η τύχη των οποίων αγνοείται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Σρι Λάνκα και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 14 χωρικούς. 

Διασώστες αναζητούν περισσότερους από 300 ανθρώπους η τύχη των οποίων αγνοείται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Σρι Λάνκα και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 14 χωρικούς, δήλωσε ένας αξιωματούχος.
 
Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Μιριγιαμπέντα της Κοσλάντα, 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας, η οποία είναι ευάλωτη στις κατολισθήσεις εδώ και αρκετά χρόνια, δήλωσε ο Σάραθ Λαλ Κουμάρα, εκπρόσωπος του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών .
 
«Στην περιοχή όπου αναφέρθηκε η κατολίσθηση ζουν κυρίως άνθρωποι που εργάζονται στις φυτείες τσαγιού. Μεταξύ αυτών είναι και οι περισσότεροι αγνοούμενοι», δήλωσε.
 
Ο υποστράτηγος Μάνο Περέρα δήλωσε πως περίπου 500 στρατιώτες εστάλησαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αλλά οι βροχοπτώσεις και νέες κατολισθήσεις που σημειώνονται στην περιοχή εμποδίζουν τις προσπάθειες.
 
Περίπου 120 κατοικίες καταστράφηκαν από την κατολίσθηση, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών.
 
Η κατολίσθηση σημειώθηκε γύρω στις 7:30 π.μ. (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια της νύκτας.
 
Ο πρόεδρος Μαχίντα Ρατζαπάσκα έδωσε οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών να στείλουν επιπλέον συνεργεία για να βοηθήσουν τους πληγέντες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20