Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σταγόνα πετρέλαιο -στις μέρες μας τουλάχιστον- δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταντήσουμε «junkies» της μαύρης κολλώδους ουσίας που καταστρέφει τον πλανήτη
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που ακόμη και μετά την ανυπολόγιστη οικολογική και οικονομική καταστροφή που προκάλεσε η διαρροή δεκάδων εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, μίλησαν για αναγκαίο κακό. Δεν είναι, επίσης, λίγοι εκείνοι που μπροστά στις τεράστιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, οφειλόμενης στον μεγαλύτερο βαθμό της στη χρήση ορυκτών καυσίμων, μιλούν επίσης για αναγκαίο κακό.
Η αλήθεια είναι, βέβαια, λίγο έως πολύ διαφορετική, αφού είναι άλλο πράγμα η χρήση και άλλο η εξάρτηση. Και, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, πρέπει να παραδεχθούμε ότι είμαστε εθισμένοι στο πετρέλαιο, ότι είμαστε «junkies» του μαύρου «χρυσού» ή καλύτερα της μαύρης κολλώδους ουσίας που καταστρέφει ότι καλύτερο έχει ο πλανήτης
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται, αργά αλλά σταθερά, σε παγκόσμιο επίπεδο μια νέα τάση, που στόχο έχει την αλλαγή νοοτροπίας, την αλλαγή ορισμένων καθημερινών συνηθειών με στόχο να γίνει το πρώτο βήμα για τη σταδιακή, στο μέτρο του δυνατού, απεξάρτηση από το πετρέλαιο.
Οι συμβουλές που μας δίνουν περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, είναι απλές και μπορούν να εφαρμοστούν οι περισσότερες άμεσα, με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.
«Κόκκινο» στο… μαύρο
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.