Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤελικά οι ιδιωτικές εταιρείες φαίνεται ότι μπαίνουν από την πίσω πόρτα στην ΕΡΤ. Και για αυτή τη φάμπρικα που πάει να ανοίξει αφορμή έχει σταθεί η περικοπή των θέσεων των συμβασιούχων.
Τελικά οι ιδιωτικές εταιρείες φαίνεται ότι μπαίνουν από την πίσω πόρτα στην ΕΡΤ. Και για αυτή τη φάμπρικα που πάει να ανοίξει αφορμή έχει σταθεί η περικοπή των θέσεων των συμβασιούχων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι δημοσιογράφοι – παραγωγοί των εκπομπών που πήραν το «πράσινο φως» πρόσφατα από το Δ.Σ. της ΕΡΤ «σπρώχνονται» το τελευταίο διάστημα προς την εξεύρεση εταιρείας που θα αναλάβει την παραγωγή της εκπομπής τους ώστε τελικά να βγει στον αέρα.
Και έτσι εκπομπές που θα στήνονταν και θα υποστηρίζονταν από το δυναμικό της ΕΡΤ ως εσωτερικές παραγωγές, πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, τώρα ακούν από τα πιο αρμόδια χείλη του ραδιομεγάρου ότι δεν υπάρχει έκτακτο προσωπικό και καλό θα είναι να βρεθεί μια ιδιωτική εταιρεία.
Με αυτή την εξέλιξη βέβαια είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρουν εργασία αρκετοί από τους έκτακτους, αφού την… ξέρουν τη δουλειά, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται πλέον μέσα στην ΕΡΤ καθώς πολλοί φοβούνται ότι αυτό μπορεί να σημαίνει νέα μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.
Την ίδια στιγμή μέτωπο έχει ανοίξει ο ΣΚΑΪ και η «Καθημερινή» με την ΕΡΤ. Το συγκρότημα του Φαλήρου υποστηρίζει ότι βρίσκεται «στον αέρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση», καθώς αναφέρει ότι «στα χέρια στελεχών της τριμερούς θα σταλούν για έλεγχο τα πεπραγμένα της ΕΡΤ τους τελευταίους μήνες. Θα ελεγχθεί η οικονομική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και ο τρόπος διαχείρισης από το υπάρχον διοικητικό σχήμα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «η πολύμηνη καθυστέρηση στην τοποθέτηση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θέτει σε αμφιβολία αποφάσεις που έχουν ως τώρα ληφθεί».
Η απάντηση της ΕΡΤ ήρθε μέσα από την ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «συνολική οργανωμένη επίθεση στη Δημόσια ΕΡΤ κάνει τις τελευταίες ημέρες, χρησιμοποιώντας και παραπλανητικούς τίτλους, η Διοίκηση του ΣΚΑΪ, στην οποία ανήκει και ο γνωστός για την θητεία του, ως πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλος, του οποίου τα έργα και οι ημέρες βρίσκονται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών και των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης!».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.