search
ΤΡΙΤΗ 13.10.2026 22:50
MENU CLOSE

Έκθεση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού κόμικς «Ξένοι στην ίδια πόλη».

16.10.2010 12:43
Έκθεση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού κόμικς «Ξένοι στην ίδια πόλη». - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά. Με πολλά κόμικς και πολλά χαρούμενα πρόσωπα. Με την τέχνη στο προσκήνιο και μάλιστα την τέχνη με περιεχόμενο και νόημα, με άποψη και ευαισθητοποίηση πάνω στο πρόβλημα του ρατσισμού και της συνύπαρξης. Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο υπέροχο νεοκλασικό της Σχολής Ορνεράκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης κόμικς με τα βραβευθέντα και διακριθέντα έργα του Διαγωνισμού «Ξένοι στην Ίδια Πόλη» που διοργάνωσε το «Π».

Ήταν μια πολύ ωραία βραδιά. Με πολλά κόμικς και πολλά χαρούμενα πρόσωπα. Με την τέχνη στο προσκήνιο και μάλιστα την τέχνη με περιεχόμενο και νόημα, με άποψη και ευαισθητοποίηση πάνω στο πρόβλημα του ρατσισμού και της συνύπαρξης. Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο υπέροχο νεοκλασικό της Σχολής Ορνεράκη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης κόμικς με τα βραβευθέντα και διακριθέντα έργα του Διαγωνισμού «Ξένοι στην Ίδια Πόλη» που διοργάνωσε το «Π». Παράλληλα έγινε η απονομή βραβείων, επαίνων και διακρίσεων στους νικητές του διαγωνισμού και παρουσιάστηκε η έκδοση – προσφορά του «Π» με τα έργα που ξεχώρισαν, σύμφωνα με την ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής. Ο εκδότης του «Π» Αντώνης Δελλατόλας παρέδωσε στους νικητές των τριών πρώτων βραβείων τις επιταγές με τα χρηματικά ποσά που κέρδισαν. Ο γελοιογράφος Σπύρος Ορνεράκης απένειμε στη συνέχεια τις τρεις υποτροφίες στα τμήματα φοίτησης της Σχολής, ενώ τις διακρίσεις απένειμαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής Τάσος Παυλόπουλος, Αλέκος Παπαδάτος και οι εκδότες – χορηγοί που παραβρεθήκαν στην εκδήλωση. Όλα τα βραβεία συνοδεύτηκαν από βιβλία κόμικς που συγκέντρωσε το «Π» από τις γενναιόδωρες χορηγίες των γνωστών εκδοτικών οίκων: Ένατη Διάσταση, Anubis, Babelart, Comicdom, Jemma, Κορμοράνος – Inkpress, ΚΨΜ, Μαμούθ, Zoobus. Συνολικά απονεμήθηκαν 370 βιβλία (!) και κάθε νικητής έφυγε με δυο φορτωμένες σακούλες με ποιοτικά κόμικς της πιο πρόσφατης παραγωγής. Στην έκθεση, εκτός από τα διακριθέντα, παρουσιάστηκαν ακόμα έργα των Γιάννη Νικολούζου (που εκ παραδρομής δεν αναφερόταν στο ταμπελάκι της έκθεσης) και Ευγενίας – Μαρίας Τριανταφύλλου, Δανάης – Χριστίνας Κηλαηδόνη, Γιάννη Αντωνόπουλου, Τατιάνας Αγγελίδου, Μαρίας Μανουρά, Μανώλη Ζουλάκη, Περικλή Καλαϊτζόπουλου, Αλέξανδρου Σχισμένου, Κωνσταντίνου Σχίζα, Στέργιου Ρουμελιώτη, Ιωάννας Φιλίππου, Στέλλας και Φώτη Παπαστεφάνου, Γιώργου Μπούκα, Σταυρούλας Ανθηροπούλου, Κωνσταντίνου Τόλιου και Σοφίας Σπυρλιάδου. Η βραδιά που από… Ξένοι γίναμε Φίλοι στην Ίδια Πόλη, τελείωσε με κρασάκι, μεζέδες και ατελείωτες συζητήσεις πάνω στα κόμικς, αλλά και την υπόσχεση του «Π» ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους καλλιτέχνες και θα στηρίζει τους νέους δημιουργούς που μετουσιώνουν τις αγωνίες τους σε τέχνη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 13.10.2026 22:45