search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:11
MENU CLOSE

Ζωζώ Σαπουντζάκη

29.11.2010 06:51
Ζωζώ Σαπουντζάκη - Media

Γιατί δηλαδή η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη να γίνει σίριαλ, η ζωή της Εντίθ Πιαφ ταινία και η δική της όχι; Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ζήλεψε τη δόξα επιφανών «συναδέλφων» της και τώρα ανεβάζει τη ζωή της στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», ξέχασε όμως μία σημαντική διαφορά: ότι εκείνες πέθαναν, ενώ εκείνη ζει ακόμα. «Ζωζώ… Ζωή σαν παραμύθι» λέγεται το έργο και τον ρόλο της Ζωζώς Σαπουντζάκη κρατάει, φυσικά, η ίδια η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Παίζω τη ζωή μου

Γιατί δηλαδή η ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη να γίνει σίριαλ, η ζωή της Εντίθ Πιαφ ταινία και η δική της όχι; Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ζήλεψε τη δόξα επιφανών «συναδέλφων» της και τώρα ανεβάζει τη ζωή της στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα», ξέχασε όμως μία σημαντική διαφορά: ότι εκείνες πέθαναν, ενώ εκείνη ζει ακόμα. «Ζωζώ… Ζωή σαν παραμύθι» λέγεται το έργο και τον ρόλο της Ζωζώς Σαπουντζάκη κρατάει, φυσικά, η ίδια η Ζωζώ Σαπουντζάκη. Δύο λοιπόν τα ατοπήματα έως τώρα: όχι μόνο η βασίλισσα της νύχτας δεν περίμενε να εγκαταλείψει πρώτα τον μάταιο τούτο κόσμο προκειμένου να ανεβεί έργο βασισμένο στη ζωή της, αλλά και έκρινε ότι καμία άλλη δεν θα μπορούσε να κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο εκτός από εκείνη. Ακόμη κι αν όμως εξέλιπαν αυτά τα δύο παράλογα, θα έμενε ένα τρίτο – το μέγιστο όλων: αξίζει η ζωή της Ζωζώς να γίνει θεατρική παράσταση, αξίζει να καλείται κόσμος να πληρώσει (20 ευρώ με ποτό παρακαλώ) για να τη δει; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά ξεπερνάει τη λογική, γιατί εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η Ζωζώ. Το μόνο ζήτημα που παραμένει λογικό και πρέπει να απαντηθεί είναι πώς οι υπεύθυνοι του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους ένα τέτοιο θέαμα. Κάτω από τον τίτλο «Αγγέλων Βήμα» το λογότυπο του θεάτρου γράφει: «Αγγέλλει το νέο σε θέατρο, μουσική, εικαστικά». Στην προκειμένη περίπτωση επέλεξε να αγγείλει το παμπάλαιο. Βεβαίως, το «Αγγέλων Βήμα» εντάσσει την παράσταση αυτή στο πλαίσιο του κύκλου «Αναπάντεχες συναντήσεις» και αυτό εξηγεί πολλά. Είναι όντως αναπάντεχη μία συνάντηση της Ζωζώς Σαπουντζάκη με τον εαυτό της.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:05