search
ΔΕΥΤΕΡΑ 12.10.2026 14:46
MENU CLOSE

Πρωτιά Facebook – Twitter

27.08.2011 02:42
Πρωτιά Facebook – Twitter - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Έδαφος άρχισαν να κερδίζουν στις προτιμή­σεις των Αμερικανών δημοσιογράφων οι – από πολλούς αμφιλεγόμενοι – χώροι κοι­νωνικής δικτύωσης.

Έδαφος άρχισαν να κερδίζουν στις προτιμή­σεις των Αμερικανών δημοσιογράφων οι – από πολλούς αμφιλεγόμενοι – χώροι κοι­νωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με έρευνα που έγι­νε σε Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Φοίνιξ της Αριζόνας και αφορούσε τη βιομηχανία των ΜΜΕ, οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι δίνουν… ψή­φο εμπιστοσύνης στους δημοφιλείς ιστότοπους για την ενημέρωσή τους.

Οι «New York Times » φυσικά δεν χάνουν την πρωτιά τους, αφού ακόμα και μετά τη «λαχτάρα» της προηγούμενης εβδομάδας, όταν η ιστοσελίδα τους βρέθηκε για σαράντα λεπτά εκτός λει­τουργίας, παραμένουν στην κορυφή των προτι­μήσεων.

Ακολουθεί δεύτερο το εκπαιδευτικό – δημοσι­ογραφικό site Poynter .org Romenesko και η εφη­μερίδα «Wall Street Journal».

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Media Bistro, site για τη δημοσιογραφική – εκδοτική απασχόλη­ση, ενώ την πέμπτη θέση κερδίζει το Twitter με τη δημοτικότητά του συνεχώς να ανεβαίνει. Τώρα που το «retweet» έχει προστεθεί στο επίσημο αγ­γλικό λεξικό της Οξφόρδης, το διάσημο site κάνει δυναμική είσοδο στον χώρο της ενημέρωσης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 300 δημοσιογρά­φοι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site The Wrap.com, ενώ από τη δημοσκόπηση φάνηκε επίσης ότι το ποσοστό των δημοσιογράφων που επιλέγουν το Twitter και το Facebook για να ενη­μερωθούν σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Μάλιστα ειδικοί επισημαίνουν ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός δημοτικότητας, οι δύο δημοφιλείς χώροι κοινωνικής δικτύωσης θα ανέβουν ακόμη υψηλότερα στις θέσεις προ­τίμησης.

Στη Γαλλία, ωστόσο, φαίνεται ότι οι λέξεις «Facebook» και «Twitter» είναι απαγορευμένες για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, η αναφορά και μόνο, είτε από την τηλεόραση είτε από το ραδιόφωνο, στα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα γίνεται μό­νο εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη και μάλιστα σοβαρή είδηση. Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, με τον εκπρόσω­πό του να υποστηρίζει ότι αν οι εκπομπές προω­θούν αυτά τα δίκτυα, τα οποία αξίζουν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, τότε θα έπρεπε να αρχί­σουν να ζητούν προβολή και άλλα κοινωνικά δί­κτυα μικρότερου βεληνεκούς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12.10.2026 14:45