Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤο ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο! Ο Φαίδων Ματθαίου «έφυγε» από την ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 87 ετών.
Το ελληνικό μπάσκετ είναι φτωχότερο! Ο Φαίδων Ματθαίου «έφυγε» από την ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 87 ετών.
Ο «Πατριάρχης» του ελληνικού γεννήθηκε στο 1924 στη Θεσσαλονίκη. Από μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, και μάλιστα με πολλά αθλήματα. Υπήρξε αθλητής βόλεϊ, κωπηλασίας και μπάσκετ, το οποίο υπήρξε και η μεγάλη του αγάπη.
Συμμετείχε δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1948 στο Λονδίνο με την ομάδα της κωπηλασίας και το 1952 με την ομάδα μπάσκετ. Κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια, στο Ευρωμπάσκετ 1949 και στους Μεσογειακούς το 1955 αλλά και τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Σαν προπονητής κάθισε στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ανδρών και γυναικών.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.