search
ΤΡΙΤΗ 18.08.2026 20:02
MENU CLOSE

Η FIFA επιμένει για την ποινή του ΟΦΗ

08.11.2011 12:05
Η FIFA επιμένει για την ποινή του ΟΦΗ - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Μπορεί η ΕΠΟ και η Super League αρχικά να έκαναν τα… στραβά μάτια, στην απόφαση της FIFA να αφαιρεθούν 6 βαθμοί από τον ΟΦΗ, για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Mάριους Σουλεάπ, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν φαίνεται διατεθειμένη να χαρίσει «κάστανα».

Μπορεί η ΕΠΟ και η Super League αρχικά να έκαναν τα… στραβά μάτια, στην απόφαση της FIFA να αφαιρεθούν 6 βαθμοί από τον ΟΦΗ, για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Mάριους Σουλεάπ, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν φαίνεται διατεθειμένη να χαρίσει «κάστανα».

Η FIFA με νέο έγγραφο που κοινοποίησε στις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές, τις καλεί να υλοποιήσουν άμεσα στην απόφαση. Είναι έτσι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος, ό,τι κέρδισε με το «σπαθί» της η ομάδα της Κρήτης μέσα στο γήπεδο, να το απωλέσει εξαιτίας διοικητκών «αμαρτιών» του παρελθόντος.

Αντίδραση Μαχλά

Ο Πρόεδρος του ΟΦΗ Νίκος Μαχλάς αντέδρασε σφόδρα στη σχετική απόφαση, μιλώντας στον «Sentra 103,3»

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

 

Για τα όσα καταλογίζει η FIFA στον ΟΦΗ: «Είχε φανεί και πρώτη φορά που είχε στείλει τα χαρτιά η FIFA. Είναι το ίδιο χαρτί, δεν αλλάζει τίποτε. Η απόφαση είναι τελείως λανθασμένη και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Ο κ. Σουλεάπ και ο δικηγόρος εκπρόσωπός του, ο οποίος δουλεύει και για την ρουμανική ομοσπονδία ξέρουν πως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα.

Ο Σουλεάπ έχει πάρει τα χρήματά του και υπάρχουν αποδείξεις τράπεζας γι’ αυτό που έχουν ημερομηνία πριν στείλει το χαρτί η FIFA. Είχα ενημερώσει την ΕΠΟ και είχαμε στείλει και τα απαραίτητα χαρτιά. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που έχει σταματήσει το άθλημα δεν τιμά ούτε τη Ρουμάνια, ούτε και τη φανέλα του ΟΦΗ που φόρεσε έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Μας εκβίασε και μας είπε ότι θέλει επιπλέον 30 χιλιάδες ευρώ για να πει ότι εξοφλήθηκε!

Μιλάμε για μαφιόζικα πράγματα για τα οποία είχα ειδοποιήσει τον κ. Πιλάβιο. Τον παρακάλεσα να προστατεύσει την ομάδα όπως θα έκανε για κάθε ελληνική ομάδα που θα βρισκόταν στη θέση που βρίσκεται τώρα ο ΟΦΗ. Έχουμε πληρώσει την οφειλή μας αλλά ον συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι κοινός μαφιόζος και εκβιαστής.

Το παραστατικό υπάρχει και μάλιστα πριν στείλει το χαρτί η FIFA. Είχε πάρει τα λεφτά στον λογαριασμό του στην τράπεζα, αλλά ήθελε επιπλέον 30 χιλιάδες ευρώ για να πει ότι πληρώθηκε. Είχα μιλήσει με την ΕΠΟ, αλλά δεν ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα. Η απόφαση δεν είναι σωστή και προσπαθούμε με τα αποδεικτικά στοιχεία αφού τα στείλει η ΕΠΟ να δει τις κρίσιμες ημερομηνίες η FIFA. Δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ποινή που να έχει εξοφλήσει η ομάδα. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα αυτά».

 

Για το αν ανησυχεί για την έκβαση της απόφασης: «Δεν ανησυχώ γιατί τα παραστατικά είναι όπως πρέπει. Δεν μπορεί οι τράπεζες να κάνουν λάθος στα παραστατικά. Όλα υπάρχουν. Φυσικά, και οι αποδείξεις που αποδεικνύουν τα θέματα. Εγώ δεν φοβάμαι. Έχουμε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για να μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Απλά περιμένουμε το τι θα γίνει με την απόφαση».

 

Για το αν είναι θέμα Ομοσπονδίας: «Ναι, είναι καθαρά θέμα ΕΠΟ, αλλά δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον Πιλάβιο και δεν καταλαβαίνω το λόγο, όταν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, πριν καν η ΦΙΦΑ στείλει το χαρτί. Δεν είναι δυνατόν για 68 χιλιάδες να μας αφαιρέσουν βαθμούς. Έχουν μπει στο λογαριασμό του, ενώ ούτε ο ίδιος μας έστειλε εξώδικο. Η μονή απάντηση που πήραμε από αυτόν τον ποδοσφαιριστή είναι ότι «εντάξει, αλλά για να στείλω το χαρτί της εξόφλησης θέλω άλλες 30 χιλιάδες ευρώ». Αυτό είναι ωμός εκβιασμός. Ζήτησα τη βοήθησα της ΕΠΟ και έστειλα μηνύματα και στον κ. Πιλάβιο και στον κ. Παπανικολάου, αλλά είναι δουλειά του Πιλάβιου να προστατέψει γενικά τις ελληνικές ομάδες».

 

Για το αν έχει φτάσει στα όριά του το θέμα με τους αδερφούς Βατσινά: «Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το θέμα. Πλέον δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εμείς σαν διοίκηση αν κόψουμε τους πόρους επιβίωσης. Δεν έχουμε μαγικά ραβδιά. Είναι επιτακτική ανάγκη οι δόσεις ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά. Μας κοστίζει παρά πολύ και μας πάει πολύ πίσω. Θέλουμε να δώσουμε οριστική λύση. Σήμερα περιμένουμε μια απάντηση. Αν δεν τελειώσει το θέμα, δεν μπορούμε προχωρήσουμε».

 

Για την καλή πορεία του ΟΦΗ: «Έχουμε βάλει τις βάσεις, όμως έχουμε περάσει τόσα πολλά, που αυτά μας φαίνονται πιο εύκολα. Αυτή την ομάδα δεν την αφήνουνε να ηρεμήσει. Θα το ξεπεράσουμε όμως».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 18.08.2026 20:01