search
ΔΕΥΤΕΡΑ 12.10.2026 06:11
MENU CLOSE

Focus: «Ασκούσαμε σάτιρα, δεν θέλαμε να θίξουμε τους Έλληνες»

16.12.2011 10:32
Focus: «Ασκούσαμε σάτιρα, δεν θέλαμε να θίξουμε τους Έλληνες» - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Συνεχίζεται η δίκη για τη γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus, με τους κατηγορουμένους να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν κανένα σκοπό να θίξουν την Ελλάδα, απλώς ασκούσαν κριτική για το σημείο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Συνεχίζεται η δίκη για τη γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus, με τους κατηγορουμένους να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν κανένα σκοπό να θίξουν την Ελλάδα, απλώς ασκούσαν κριτική για το σημείο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα.

Συγκεκριμένα, ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τόνισαν πως εκτιμούν την χώρα και για αυτό το λόγο και ήταν «σκληροί» στη σάτιρα που άσκησαν, ώστε να «χτυπήσουν» τους πολιτικούς που οδήγησαν την χώρα σε κακή κατάσταση.

Παράλληλα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής εθνικού συμβόλου και υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες, διευκρινίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη». «Τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» προσέθεσαν στη συνέχεια.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, μία εκ των έξι μηνυτών,
κατέθεσε στο δικαστήριο ότι «τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού Focus προσβάλλει του Έλληνες και τους κατηγορεί ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 12.10.2026 05:34