search
ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 22:03
MENU CLOSE

Der Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια

04.03.2012 12:53
Der Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

«Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια, ύψους έως 50 δισ. Ευρώ, για τη περίοδο 2015 -2020» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και νέα οικονομική βοήθεια, ύψους έως 50 δισ. Ευρώ, για τη περίοδο 2015 -2020» αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το άρθρο, στη τελευταία της έκθεση η τρόικα, σημειώνει πως δεν απολύτως σίγουρη για το εάν η χώρα θα καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά σε τέτοιο βαθμό ώστε μέχρι το 2015 να έχει ανακάμψει και να έχει επιστρέψει στις πιστωτικές αγορές. Στη συνέχεια του άρθρου εξηγείται πως για αυτό το λόγο ίσως και να χρειαστεί εξωτερική ενίσχυση έως 50 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, το Der Spiegel επισημαίνει επίσης πως αυτή η πρόταση αφαιρέθηκε από την έκθεση λόγω πιέσεων από τη γερμανική κυβέρνηση.

Παράλληλα, το κείμενο, επικαλούμενο στέλεχος της ΕΚΤ, αναφέρει πως η κεντρική τράπεζα εκτιμά πως η συμμετοχή  του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή χρέους θα είναι χαμηλή, γεγονός που θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση των συλλογικών ρητρών δράσης (CACs).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 22:03