search
ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 06:22
MENU CLOSE

76,16 δισ. ευρώ άντλησαν από την ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες

19.03.2012 18:08
76,16 δισ. ευρώ άντλησαν από την ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι ελληνικές τράπεζες για τον Δεκέμβρη έλαβαν 2,76 δις. Ευρώ παραπάνω από την ΕΚΤ, συγκριτικά με τον Νοέμβρη.

Βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι ελληνικές τράπεζες για τον Δεκέμβρη έλαβαν 2,76 δις. Ευρώ παραπάνω από την ΕΚΤ, συγκριτικά με τον Νοέμβρη.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2010 η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ είχε αγγίξει τα 97,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η δυνατότητα παροχής ρευστότητας στις τράπεζες από την ΤτΕ, μέσω του ΕLA,  μειώθηκε στα 38,03 δισ. ευρώ. Επιπλέον, οι ελληνικές τράπεζες άντλησαν συνολικά 76,16 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στα τέλη Δεκεμβρίου, από 73,4 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Εντωμεταξύ, η ΤτΕ δεν παρείχε στοιχεία για το ποιες τράπεζες έκαναν χρήση του ELA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05.09.2026 06:06