search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:41
MENU CLOSE

Ελεύθερος ο Αιμίλιος Λιάτσος

27.04.2012 13:40
Ελεύθερος ο Αιμίλιος Λιάτσος - Media

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος.

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή του εισαγγελέα ο εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος

Ο εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη για την υπόθεση και έδωσε εντολή στον πταισματοδίκη για διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστώσει αν έχει τελεστεί αδίκημα. Το απότελεσμα της έρευνας θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα λάβει την τελική απόφαση.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Αιμίλιος Λιάτσος είχε συλληφθεί νωρίτερα στα γραφεία της εφημερίδας Παρασκευή και 13  μετά από μήνυση της συζύγου του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»,Έλενας Τζούλη.

Η σύζυγος του Πάνου Καμμένου κατέθεσε μήνυση εναντίον του κ. Λιάτσου για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από την παραβίαση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχε κερδίσει κατά της εφημερίδας «Παρασκευή και 13» σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν να αναφερθεί ξανά το όνομά της.

«Δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται η σύλληψη… Νομίζω είναι η πρώτη φορά που γίνεται σύλληψη εκδότη για δημοσίευμα», δήλωσε νωρίτερα στο ρ/σ Real ο κ. Λιάτσος κάνοντας λόγο για «βαρύτατο πλήγμα στη Δημοκρατία».

Σχολιάζοντας το συμβάν με ειρωνικό και δηκτικό τρόπο, πρόσθεσε: «Ενεργοποιούνται νόμοι που φαντάζουν εχθροί της δημοκρατίας… Δεν ξέρω αν θα πάω σαν τον κ. Κουρή με χειροπέδες ή σαν τον κ. Τσοχατζόπουλο χωρίς χειροπέδες».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Λιάτσος δήλωσε: «Ας κρίνει ο κόσμος τη σύλληψη ενός δημοσιογράφου που προσπαθεί να κάνει τη δουλεία του»

Ο κ. Λιάτσος μεταφέρθηκε το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα Κολωνακίου, ενώ ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τη σύλληψη σε μήνυμά του στο twitter έγραψε: «Τώρα συλλαμβάνεται ο Λιάτσος για την συκοφαντία του Παρασκευή και 13 με απόφαση της δικαιοσύνης. Τέλος συκοφάντες ,έρχονται οι πλαστογράφοι». 

«Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους.Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε ότι «η σύλληψη του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου για δημοσίευση συνεντεύξεως, πλήττει βαριά την Ελευθερία του Λόγου. Οι αποκρουστικές μέθοδοι της δεκαετίας του ΄80 δεν μπορούν παρά να εκληφθούν ως εκδίκηση. Η Ένωση Συντακτών, είμαστε σίγουροι, ότι αντιλαμβάνεται τις συνοδές συνέπειες αυτών των ενεργειών για το δημοσιογραφικό λειτούργημα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:37