search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12.2025 08:42
MENU CLOSE

Δημοπρατείται στον Christie’s η επιστολή ανακάλυψης του DNA

27.02.2013 07:18
Δημοπρατείται στον Christie’s η επιστολή ανακάλυψης του DNA - Media

Μια επιστολή του Φράνσις Κρικ, ο οποίος μαζί με τον Τζιμ Γουάτσον ανακάλυψε το 1953 τη δομή του DNA, θα δημοπρατηθεί στις 10 Απριλίου από τον οίκο Christie’s και η τιμή της αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Μια επιστολή του Φράνσις Κρικ, ο οποίος μαζί με τον Τζιμ Γουάτσον ανακάλυψε το 1953 τη δομή του DNA, θα δημοπρατηθεί στις 10 Απριλίου από τον οίκο Christie’s και η τιμή της αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.
Την επιστολή είχε αποστείλει ο Κρικ στον ανήλικο γιο του λίγες μόνο ημέρες αφού ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA. Η έρευνα των δύο επιστημόνων ανταμείφθηκε όταν το 1962 έλαβαν το βραβείο Νόμπελ.
Στο χειρόγραφο γράμμα 7 σελίδων, ο Κρικ, ο οποίος ήταν τότε 33 ετών, περιγράφει την ανακάλυψη στον 12χρονο γιο του Μάικλ που την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε βρετανικό οικοτροφείο.
«Όταν γυρίσεις σπίτι θα σου δείξω το μοντέλο», γράφει χαρακτηριστικά στην επιστολή ο Φ. Κρικ. «Με άλλα λόγια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε τον μηχανισμό αντιγραφής από τον οποίο η ζωή προέρχεται από τη ζωή».
Μία επιστολή που είχε αποστείλει στις 2 Αυγούστου 1939 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν στον Αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ, προειδοποιώντας τον για τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η εφαρμογή της πυρηνικής ενέργειας στα όπλα, πωλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το 2002 προς 2 εκατομμύρια δολάρια.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.12.2025 08:41