search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:21
MENU CLOSE

Ούγκο Τσάβες, ένας ανθρώπινος ήρωας της εποχής του

08.03.2013 09:35
Ούγκο Τσάβες, ένας ανθρώπινος ήρωας της εποχής του  - Media

Ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες ήταν αναμενόμενος, μια και ο δημοφιλής ηγέτης της Βενεζουέλας με την παγκόσμια ακτινοβολία έπασχε από καρκίνο.

Ο θάνατος του Ούγκο Τσάβες ήταν αναμενόμενος, μια και ο δημοφιλής ηγέτης της Βενεζουέλας με την παγκόσμια ακτινοβολία έπασχε από καρκίνο. Έτσι, οι αντιδράσεις από την απώλειά του ήταν ελεγχόμενες. Ο άνθρωπος που στη ζωή του ήταν γεμάτος εκπλήξεις, ένας ευχάριστα, καθώς μαρτυρούν, απρόβλεπτος ηγέτης, που έστερξε τους φτωχούς της πατρίδας του και κατάφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής, θα κριθεί αυτός και το έργο του από την Ιστορία. Το δίχως άλλο, υπήρξε μια ιδιαίτερη και σημαντική προσωπικότητα της εποχής του, ένας σημαντικός ηγέτης για τον λαό του, που άφησε έργο στους τομείς της δημόσιας υγείας, της στέγασης και της εκπαίδευσης, ένας ηγέτης που κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των συμπατριωτών του στα χρόνια που άσκησε εξουσία. Ας μου επιτραπεί να σταθώ, ωστόσο, στις τελευταίες του στιγμές, στο σημείο εκείνο που ο πριν από λίγο πανίσχυρος και ικανός λύγισε μπροστά στην κοινή μοίρα του ανθρώπου: «Κάντε κάτι να ζήσω» παρακάλεσε ο Τσάβες «δεν θέλω να πεθάνω». Κι αυτή η ανθρώπινη επίκληση μας τον κατέστησε ακόμα συμπαθέστερο, ακόμα πιο αξιαγάπητο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:18