search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:53
MENU CLOSE

Αίγυπτος: «Σε πλήρη εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα»

03.07.2013 14:49
Αίγυπτος: «Σε πλήρη εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα» - Media

«Στρατιωτικό πραξικόπημα», βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας Εσσάμ ελ Χαντάντ. Δείτε live από την πλατεία Ταχρίρ.

«Στρατιωτικό πραξικόπημα», βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε ο σύμβουλος του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας Εσσάμ ελ Χαντάντ.
 
Το πραξικόπημα των ένοπλων δυνάμεων, ενάντια στη θέληση του λαού, δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς να υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία, πρόσθεσε ο σύμβουλος.
 
Σε μία επίδειξη δύναμης ο στρατός πραγματοποίησε παρέλαση με εκατοντάδες στρατιώτες έξω από την προεδρική κατοικία.
 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Washigton Post , τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύσσονται σε συνοικίες του Καΐρου όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οπαδοί του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι.
 
Οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα στον πρόεδρο Μόρσι και στην ηγετική ομάδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
 
Ήδη ο στρατός κατέλαβε το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς να έχει ορίσει επί του παρόντος συγκεκριμένη ώρα για την έκδοση ανακοινώσεων ή διαγγέλματος. Στρατιώτες με θωρακισμένα οχήματα ανέλαβαν τον έλεγχο του κτιρίου στο κέντρο του Καΐρου και το προσωπικό που δεν εργάζεται σε ζωντανές εκπομπές έχει εγκαταλείψει την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

Νωρίτερα, τον σχηματισμό μίας «κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης» για να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα, πρότεινε ο ισλαμιστής πρόεδρος την ώρα που εξεπνεε το τελεσίγραφο του στρατού.

Εθελοντές δημιούργησαν ζώνη ασφαλείας μεταξύ ανδρών και γυναικών οι οποίοι διαδηλώνουν στην πλατεία Ταχρίρ, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Πολλές ήταν οι σχετικές καταγγελίες τις προηγούμενες ημέρες.

Ο στρατός φέρεται να έχει ήδη καταρτίσει σχέδιο που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διάλυση της Βουλής, και την προσωρινή αναστολή του νέου Συντάγματος, με τελικό βήμα την προκήρυξη νέων προεδρικών εκλογών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:52