search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:14
MENU CLOSE

Αρβανιτόπουλος: «Καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας»

05.07.2013 11:28
Αρβανιτόπουλος: «Καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας» - Media

Δεν τίθεται θέμα απολύσεων από τον χώρο της δημόσιας παιδείας, δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε συγκεκριμένα: «Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των δομών και διαδικασιών του υπουργείου μας, που στο σύνολό του απασχολεί 196 χιλιάδες υπαλλήλους, πέρα από τους 156 χιλιάδες εκπαιδευτικούς και είπαμε ότι με κριτήρια αξιολόγησης και με το stuffing plan, δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσωπικού, που παραθέσαμε, για μας τα κενά, ο αριθμός δηλαδή των υπεράριθμων είναι γύρω στους 2 χιλιάδες. Και έτσι αυτό το δέχθηκε και η τρόικα».
 
Ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος σε αυτά τα 2 χιλιάδες άτομα είπε: «Μπορούν να βγουν στην κινητικότητα και οι περισσότεροι να απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του υπουργείου, είτε σε άλλα υπουργεία. Αυτό λοιπόν, νομίζω, ότι πρέπει να αποτελέσει ένα μπούσουλα». Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων υπαλλήλων από τον χώρο της δημόσιας παιδείας: «Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, τουλάχιστον, στο υπουργείο Παιδείας».
 
(Πηγή: www.real.gr)
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:14