search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Επίσκεψη Τσίπρα στην ΕΤ3, με μηνύματα προς μιντιάρχες

13.11.2013 06:28
Απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα ζήτησε ο Τσίπρας - Media

Την ΕΤ3 θα επισκεφτεί την Πέμπτη το απόγευμα (17.30) ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων

Την ΕΤ3 θα επισκεφτεί την Πέμπτη το απόγευμα (17.30) ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι εξακολουθούν να μεταδίδουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στους δημοσιογράφους Αγλαΐα Κυρίτση, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Γιαννούλη.
 
Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα υπέρ της ελεύθερης και ανεξάρτητης δημόσιας τηλεόρασης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
 
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε αιτήματα για συνεντεύξεις – μετά την πρόταση μομφής – από συστημικά μέσα ενημέρωσης, και επέλεξε  την «ελεύθερη ΕΤ-3». Κίνηση η οποία δηλώνει ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώνει την σύγκρουση με εκείνη τη μερίδα των ΜΜΕ που συστηματικά στοχοποιεί και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, και στέλνει το μήνυμα ότι εννοεί όσα εξαγγέλλει περί της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.
 
Άλλωστε, με χθεσινή της ανακοίνωση η Κουμουνδούρου φαίνεται να ανοίγει μέτωπο με τα «Νέα» του ΔΟΛ. Ειδικότερα, αποδίδει τον τρόπο που καλύπτει τον ΣΥΡΙΖΑ το χθεσινό φύλλο των «Νέων» (12.11.2013) στις αναφορές Τσίπρα από το βήμα της Βουλής «στο δωράκι της κυβέρνησης, των 300 εκατομμυρίων των ψηφιακών συχνοτήτων στη διαπλοκή», οι οποίες, όπως λέει η ανακοίνωση, «έχουν αναστατώσει ιδιαιτέρως την ιδιοκτησία της εφημερίδας». Η ανακοίνωση αναφέρεται στο σκίτσο του σκιτσογράφου της εφημερίδας, Δημήτρη Χαντζόπουλου, που παρουσιάζει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, (που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των γεγονότων στην ΕΡΤ το Σάββατο), ως χορεύτριες σε στριπτιζάδικο. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την εφημερίδα για το ρεπορτάζ της αναφορικά με τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στην συνεδρίαση της Γραμματείας και το οποίο εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα να δικαιολογείται για τις διατυπώσεις περί ευρωζώνης που έκανε στο Τέξας με τη φράση «αλλιώς μιλάμε στο εξωτερικό, αλλιώς σε μια συγκέντρωση».
 
Με αφορμή την παραπάνω εικονογράφηση και το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σεξιστική χυδαιότητα, σπέκουλα, και λάσπη» και κατηγορεί την εφημερίδα για «κιτρινισμό». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το ρεπορτάζ «επιμελώς παραλείπει τις επίσημες ανακοινώσεις του, και βεβαίως τις χτεσινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κ. Λαφαζάνη, στον «Βήμα Fm», όπου αναφέρεται στις πάγιες θέσεις του κόμματος για την ευρωζώνη, τις οποίες και ανέπτυξε ο κ. Τσίπρας και στην ομιλία του στο συνέδριο που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Όστιν, στο Τέξας».
 
Συνέχεια, δίνει και η εφημερίδα «Αυγή» με το σημερινό πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο η «Διαπλοκή χτυπάει …κίτρινο» ορμώμενη και από τα πρωτοσέλιδα των «Νέων» στα φύλλα του Σαββάτου και της Δευτέρας αλλά και για τη γενικότερη αντιμετώπιση που επιφυλάσσει στον ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη εφημερίδα αλλά και συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος στο οποίο ανήκει…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:04