Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν οι παράκτιοι αλιείς. Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο.
Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν οι παράκτιοι αλιείς, που έδεσαν τα σκάφη τους στην παλιά παραλία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.
Οι ψαράδες, κρατώντας πανό και αναμμένους πυρσούς, διαδήλωσαν έξω από το Διοικητήριο ενάντια στην πρόβλεψη απαγόρευσης αλιείας του μπακαλιάρου για τον τρέχοντα μήνα.
Στη συνέχεια αποχώρησαν με πορεία επιστρέφοντας προς την πλατεία Αριστοτέλους.
«Μας σταματούν εμάς που ψαρεύουμε με μικρά καΐκια για έναν ολόκληρο μήνα, όταν τη μέση αλιεία, με τις μηχανότρατες, τους σταματούν μόνο για μια εβδομάδα κι αυτό σε ούτως ή άλλως νεκρό χρόνο για την αλιεία, στις γιορτές των Χριστουγέννων» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ένωσης Παναγιώτης Παγώνης.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τους στο ΥΜΑΘ από τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, στον οποίο και εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να τα μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι παράκτιοι αλιείς σκοπεύουν να παραμείνουν με τα καΐκια τους δεμένα στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους για αρκετή ώρα.
Θαλάσσια διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και ψαράδες της Κρήτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετούνται δορυφορικά συστήματα καταγραφής και διαβίβασης πληροφοριών στις τράτες τους.
Οι ψαράδες κινήθηκαν με τα σκάφη τους προς τον χώρο του λιμεναρχείου και στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του βόρειου λιμενοβραχίονα.
Οι αλιείς δεν είναι αντίθετοι με την τοποθέτηση δορυφορικών συστημάτων, όμως όπως τονίζουν, δεν μπορούν να τα πληρώσουν και να τα συντηρήσουν.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.