search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:52
MENU CLOSE

Τα ρουσφέτια ξανάρχονται με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

25.02.2014 06:54
Τα ρουσφέτια ξανάρχονται με το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας - Media

Αν έχετε ξεχάσει ότι έρχονται εκλογές, υπάρχει πάντα η κυβέρνηση για να σας το θυμίζει.

Αν έχετε ξεχάσει ότι έρχονται εκλογές, υπάρχει πάντα η κυβέρνηση για να σας το θυμίζει.
 
Και επειδή οι προβλέψεις είναι ότι στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές θα πέσει μαύρο, αποφάσισαν να επαναφέρουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ώστε να κάνουν το… ρουσφετάκι τους.
 
Με απόφαση λοιπόν του Χρήστου Σταϊκούρα ενεργοποιείται η διάταξη νόμου, που προβλέπει την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για σχεδόν. όλο το Δημόσιο, λίγο πριν μπούμε στη τελική ευθεία για τις δίδυμες κάλπες.
 
Η διάταξη που είχε συμπεριληφθεί σε νόμο που πήρε ΦΕΚ στις 11 του μήνα και δίνει ανάσα έως 150 ευρώ τον μήνα στους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ):
 
του Δημοσίου,
των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού,
των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), συμπεριλαμβανομένου το Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α)
 
Στο νέο νόμο επίσης υπάγονται:
 
οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
οι υπάλληλοι της Γραμματείας των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών, των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας,
οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου και οι μόνιμοι αγροτικοί ιατροί,
οι υπάλληλοι της Βουλής, όσον αφορά τα μισθολογικά θέματά τους τροποποιουμένου αναλόγως του Κανονισμού της Βουλής, και το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας,
οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανεξάρτητων Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων,
οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.),
οι υπάλληλοι και, με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, οι θρησκευτικοί λειτουργοί των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, των εξομοιωμένων προς αυτά κατά την παράγραφο 3, του άρθρου 63, του ν.3801/2009 (Α' 163) των λοιπών εκκλησιών, δογμάτων και κατά το άρθρο 13 του Συντάγματος γνωστών θρησκειών, που επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
 
 
Σύμφωνα με την Απόφαση του Χ. Σταϊκούρα, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν στο εποπτεύον Υπουργείο τα αιτήματά τους. Στην συνέχεια, το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να καταρτίσει σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, για το σύνολο των φορέων που εποπτεύει, και να το υποβάλλει στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή, εκτιμώντας και την απαιτούμενη δαπάνη.
 
Το υπουργείο πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος, ενώ χαρακτηρίζει ασήμαντο το δημοσιονομικό κόστος για τη χορήγηση του επίμαχου επιδόματος.
 
Σε ανακοίνωσή του πάντως το ΥΠΟΙΚ σημειώνει αφενός ότι το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται σε ειδικότητες υπαλλήλων που είχαν «κλειδώσει» το 2012 και αφετέρου ότι δίνεται η δυνατότητα να συμπεριληφθούν ειδικότητες που στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζονται ως τέτοιες (επικίνδυνες και ανθυγιεινές).
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:51