search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:42
MENU CLOSE

Καρότο και μαστίγιο από τον Όλι Ρεν

19.03.2014 13:43
Καρότο και μαστίγιο από τον Όλι Ρεν - Media

Ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν, κάνοντας λόγο για αλλαγή σελίδας στη χώρα και επιστροφή της στην ανάπτυξη. Παράλληλα ζητάει αυστηρή τήρηση των συμφωνηθέντων και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. 

Ικανοποιημένος για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν, κάνοντας λόγο για αλλαγή σελίδας στη χώρα και επιστροφή της στην ανάπτυξη.
 
Πρόκειται για «πολύ καλό νέο, που είναι το αποτέλεσμα εντατικών εργασιών για πολλές βδομάδες σε πολύ συχνά δύσκολες συζητήσεις», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, σημειώνοντας πως οι εμπειρογνώμονες θα προετοιμάσουν μια λεπτομερή έκθεση, η οποία θα υποβληθεί για έγκριση στο Eurogroup της Αθήνας στις αρχές Απριλίου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η αποστολή της τρόικας εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και αναμένεται να επανέλθει σταδιακά, εντός του 2014, σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις βρίσκονται στη σωστή τροχιά, προκειμένου να εκπληρωθούν οι συμφωνημένοι στόχοι και είναι επίσης σημαντικό ότι βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν πλέον συμφωνηθεί, είπε.
 
Ισχυρίστηκε δε πως θα υπάρξει επιτάχυνση των προσπαθειών για να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους, ενώ θα υπάρξουν και περισσότερα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων με τη χρήση κοινοτικών πόρων. Και αυτό αποτελεί τμήμα της χθεσινής συμφωνίας, είπε ο κ. Ρεν.
 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Ρεν, αφού υπενθύμισε ότι η τελική επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος θα γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου από τη Eurostat, ανέφερε ότι η αποστολή της τρόικας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.
 
Απαίτησε ωστόσο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και ειδικότερα να εφαρμοστούν όλες οι συμφωνημένες πολιτικές, θυμίζοντας ότι πλάι στο προεκλογικό καρότο υπάρχει το μνημονιακό μαστίγιο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 17:41