search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:23
MENU CLOSE

Ολική επαναφορά

16.05.2014 21:00
Ολική επαναφορά - Media

Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί πως η Ντίσνεϊ αρχίζει τα γυρίσματα μιας ακόμα ταινίας της σειράς «Ο πόλεμος των άστρων» και άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η MGM ετοιμάζει μια δική της υπερπαραγωγή για να την ανταγωνιστεί. 

Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί πως η Ντίσνεϊ αρχίζει τα γυρίσματα μιας ακόμα ταινίας της σειράς «Ο πόλεμος των άστρων» και άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η MGM ετοιμάζει μια δική της υπερπαραγωγή για να την ανταγωνιστεί. Εκατόν τριάντα τέσσερα χρόνια μετά το βιβλίο του Λιούις Γουάλας και παραπάνω από μισό αιώνα από την κινηματογραφική μεταφορά του, το 1959, με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον, σκοπεύει να ξαναγυρίσει τον «Μπεν Χουρ». Ήδη έχει αναθέσει στον σεναριογράφο του «12 χρόνια σκλάβος» Τζον Ρίντλεϊ να ξαναδιηγηθεί την ιστορία και υπολογίζει πως θα μπορέσει να τη διανείμει στους κινηματογράφους όλου του κόσμου σχεδόν ταυτόχρονα με το καινούργιο «Star wars». Το νέο «Μπεν Χουρ» συνδυάζει δύο τάσεις που φαίνεται να αυξάνονται στο Χόλιγουντ: είναι και ταινία θρησκευτικού περιεχομένου και ριμέικ. Νοσταλγία, επιστροφή στο παρελθόν και σε παλιές αξίες, έλλειψη νέων ιδεών, συντηρητική στροφή; Πολλοί παραγωγοί επενδύουν σε πολύ παλιές ιστορίες. Στην πρώτη κατηγορία, μετά τον «Νώε», θα δούμε το «Έξοδος» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τον Κρίστιαν Μπέιλ στον ρόλο του Μωυσή, το «Θεοί και βασιλιάδες» του Ανγκ Λι με θέμα πάλι τον Μωυσή, το «Μαρία, η μητέρα του Ιησού» του Άλιστερ Γκρίερσον, ο Γουίλ Σμιθ σχεδιάζει μια ταινία με θέμα τον Κάιν και τον Άβελ και ακούγονται και φήμες για ένα ακόμα φιλμ με τον Μπραντ Πιτ στον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Στη δεύτερη κατηγορία θα δούμε ριμέικ του «Dirty Dancing» και του «Εξκάλιμπερ», ο Μπενίσιο ντελ Τόρο ετοιμάζει έναν νέο «Φρανκενστάιν», η Ντίσνεϊ θα ξαναγυρίσει το «Βιβλίο της ζούγκλας», η Γιουνιβέρσαλ θα ξαναμιλήσει για τον «Σημαδεμένο» και ο Κλιντ Ίστγουντ προσπαθεί, εδώ και καιρό, να πείσει την Μπιγιονσέ να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα εκδοχή του «Ένα αστέρι γεννιέται».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:22